Ocena kierowcy - Daewoo Tico

mariusz, 9 lat temu
Silnik 0.8 41KM 30kW
Rok produkcji 2000
Daewoo Tico 0.8 41KM 30kW 1991-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : silnik jest oszczędny, z dobrym momentem obrotowym, łatwo kreci i jest dynamiczny
Oceniam dobrze. Ciezko chodzi kierownica, ale : ma wycieraczki, grzeje , dmucha, jest elazytczny, fotele mozna regulowć...dla mnie tak jak chciałem. tanie części
40 km/h na 5 biegu. Świetny, duza elastyczność
Mechanizm zmiany biegów mogł byc na ciegnach elastycznych. Troche telepie. Ale biegi chodza lekko, dobrze i precyzyjnie.
Slaby komfort, kierownica bez wspomagania, to utrudnienie
idealna, jak w F-16
korbka uchylania szyby kreci sie w odwrotna stronę niz w innych autach, ale idzie przywyknąć
bardzo dobrze. Jak ma dmuchać to dmucha
nie narzekam. przestrzeni wiecej niz w maluchu
hałasy sie poteguja jak padna łozyzka, a na bruku dzwonia blachy ...gdzie ? nie wiem
witam. na co dzień jeżdżę fiatem albea 1.2 . Pali jakies 6.5 l/100. Niedawno kamień strzelił w szybę - koszt klejenia 140 zł. postanowiłem po tym zdarzeniu kupić jakieś małe auto: oszczedne, tanie w eksploatacji, którego nie szkoda na parkingu. Kupiłem Tico z 2000 r, sprawne w całosci, troche pordzewiałe. Starym zwyczaje lałem zbiornik do pelna. Tak zrobilem dwa razy, ale okazalo sie ze benzyna porzecieka - chyba na laczeniu rury gumowej ze zbiornikiem. jak policzylem ile przejecha po wypaleniu zbiornika to zrzedła mi mina : 6 l. Ale . sęk tkwi w tym, ze zbiornik mam dziurawy, nieszczelny, Po zalaniu 10 l benzyny w jeździe mieszanej zrobikem 220 km. to jest 4,6 l/100. super
1500 zl do tego co mam - ideał
nie ma o czym pisac. Nie psuje sie.
nie ma o czym pisac

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.8 41KM 30kW [l/100km]