: Tico nigdy nie zostawiło mnie całkiem na lodzie, mimo usterek zawsze dojechałam pod dom.
: ciągle niesprawne światło przeciwmgielne, zabrudza się - z powodu konstrukcji :(
: rdza chrupie
Mimo wszystko napiszę, że Tico to nie jest złe auto. Przypuszczam, że mam po prostu mega zużyty egzemplarz i chyba dlatego się z nim rozstanę.
Z silnikiem nigdy nie było problemów, mimo, że poprzedni właściciel żyłował ticola ostro.
Czasem biegi wchodzą z trudem ale autko jest stare i pewnie skrzynia jest po prostu zużyta.
Miałam niespodziewaną awarię zapłonu. Jakimś cudem i na raty dojechaliśmy do mechanika.
Widoczność bez zarzutów.
Ogrzewanie - w zimę szybko rozgrzewa się, w lecie chłodzenie nic nie daje ale to chyba normalne w autkach tej klasy.
Z przodu komfort jazdy jest przyzwoity, z tyłu gorzej aczkolwiek pasażerowie specjalnie nie narzekali (z tyłu siedziały 2 osoby).
Głośno chodzi. Warto mieć radio, żeby nie wsłuchiwać się w te warkoty ;)
Na spalanie nie narzekam. Po wymianie filtrów i kosmetyce mieścimy się na 6l po mieście.
Części tanie. Szukanie na złomowcach czasem mija się z celem, oprawki lamp czy tego typu rzeczy są w większości \"szrotów\" tak zniszczone jak w Twoim aucie.
Szaleństwo! Ciągle coś odpada! A to półka z tyłu się urwała, a to plastikowy \"panel\", z którego wychodzi pas. Przeciwmgielne ciągle popsute, bo wchodzi tam brud, oświetlenie tablicy rejestracyjnej też ostatnio padło :( Wiem, że to stare auto ale tych drobiazgów jest mnóstwo. I moja ulubiona usterka - przeciekający dach! Gdzieś pod listwami zrobiła się dziura i podsufitka była mokra po deszczu. Panowie z warsztatu uszczelnili, po kilku miesiącach znów to samo. Nie dociekam już, czy spartaczyli robotę, czy dziura jest w innym miejscu. Zapomniałabym o klaksonie, w ciągu 2 lat wymieniałam 2 razy - tak jest umieszczony, że po prostu gnije :>
Z poważnych usterek - zapłon. W układzie hamulcowym też się dużo działo ale jakoś zawsze udawało się wyłapać to na czas.