Tico... Cóż można napisać o tym autku? Był to mój pierwszy samochód w życiu i mam do niego spory sentyment :) Auto całkiem dynamiczne, z 3 facetami na pokładzie dało radę zamknąć licznik (z uwagi na niską wagę autka, dosyć słabe hamulce i małe kółka lepiej nie rozpędzać go do tej prędkości zbyt często). Z wygodą wcale nie jest tak źle - Tico jest według mnie wygodniejsze niż Cinquecento albo Seicento - no i posiada przede wszystkim 5 drzwi. Samochodzik wbrew pozorom bardzo pakowny (oczywiście po rozłożeniu kanapy). Zawieszenie daje radę, ale nie zachęca do szybkiej jazdy w zakrętach, hamulce jak już wspomniałem dosyć słabe (konstrukcja bębnów i szczęk według mnie jest śmieszna i ciężko je wyregulować - auto na oblodzonej drodze przy lekkim naciśnięciu hamulca rzuca tyłem na prawo i lewo). W środku dosyć głośno (szczególnie przy większych prędkościach), blacha słabiutka. Ogromnym atutem autka jest niskie spalanie (na trasie udało mi się uzyskać 4,7 l, w mieście troszkę ponad 6l). Skrzynia biegów nie jest najlepiej zestrojona, ale nie ma co narzekać. Tico jest bardzo proste konstrukcyjnie - nie ma co się popsuć, a jeśli już coś się zepsuje to części są taniutkie. Spisuje się nawet w terenie - nigdy się nim nie zakopałem a dość wysoki prześwit pozwala przejechać po bezdrożach zmierzając np na ryby. Podsumowując - dobre auto dla początkującego kierowcy - spodoba się też starszym stażem, którzy chcą jeździć tanio i przy tym nie tarasować innym drogi :) Znane są opinie \"szpanerów\" w starych rupieciach, którzy wstydziliby się wsiąść do Tico, ale zapewniam, że przy 30 stopniowym mrozie miło wyjeżdża się z parkingu kiedy tamci nie mogą odpalić swoich \"bryk\". Obecnie jeżdżę Fiatem Brava i muszę przyznać, że czasem tęsknię za moim poczciwym Ticolotem :)