Ocena kierowcy - Daewoo Tico

tikus2000, 14 lat temu
Silnik 0.8 41KM 30kW
Rok produkcji 2000
Daewoo Tico 0.8 41KM 30kW 1991-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Zadnych problemow z silnikiem,zawsze odpala nie zaleznie od temperatury,absolutnie bezawaryjny
Tico 2000r.Jestem naprawde pozytywnie zaskoczony tym autkiem.zaplacilem za nie grosze i za grosze je eksploatuje.Mam w nim gaz,uzytkuje je na codzien w dosc ekstremalnych warunkach i spisuje sie rewelacyjnie.nic ale to absolutnie nic sie nie psuje,naprawde trzeba je chyba dobijac zeby cos w nim zepsuc.Odpala w najwieksze mrozy gdzie sasiedzi nowszymi i o wiele lepszymi autami musieli zamawiac taksowki bo nie mogli odpalic swoich aut.Srednie spalanie wychodzi mi w granicach 8,5l gazu zimowa pora,przy czym w trasie 5,8-6,2 Taniocha!jedynym minusem jest wszechobecna rdza,progow juz prawie nie ma,drzwi tez z rudym ale coz,nie mozna miec wszystkiego.Ceny czesci tanie jak barszcz.Podsumowujac.Jesli ktos chce kupic tanio i tanie w eksploatacji auto to tico bedzie idealnym wyborem,coprawda nie prezentuje sie jakos okazale ale nie o to w nim chodzi.Szczerze polecam!!!
silnik zawsze chodzi rowno i na benzynie i na gazie,zeby nie wszechstronnie znane ssanie w tico to byloby swietnie.
biegi wchodza plynnie
jak na auto o tych gabarytach to dobrze trzyma sie drogi
bardzo dobra
wszystko ma swoje miejsce,nie jest specjalnie wyposazone wiec i z ergonomia nie ma problemu
ogrzewanie wrecz rewelacyjne,pare minut zima i mamy cieplutko w aucie,bylem pod wrazeniem ze z takiego malego silniczka mozna wykrzesac tak dobre ogrzewanie.
gabarytami jest male a wiec i miejsca jest tyle na ile zostalo stworzone,nie jest to w koncu auto rodzinne
slychac troche te 3 cylinderki
tu jest wprost idealnie