: rdzewieje, ale to moja wina, bo nie byla nigdy zabezpieczana
Układ hamulcowy
: szybko zuzywajace sie klocki hamulcowe
Po prostu niezawodny maly brzydalek:) Uwielbiam to autko, jest w naszej rodzinie od 11 lat i nigdy sie nie zepsulo, choc podkreslam, ze nikt sie nim specjalnie nie przejmowal i o niego nie dbal. Czego teraz zaluje, bo gdyby byl bardziej zadbany, wygladalby teraz o wiele lepiej, a bedzie nam pewnie sluzylo jeszcze dobrych kilka lat, tak jak do tej pory - jako samochod do zadan specjalnych - przewozenia rusztowan, karniszy, 2-metrowych lozek, i jako najlepsza terenowka w miescie;)
Niezawodny.
Niezniszczalny.
Zaskakujący.
Jednym słowem - niezniszczalny! :)
Pracuje bardzo dobrze, nie haczy, choc czasem wsteczny nie wchodzi za pierwszym razem, wtedy wystarczy wysprzeglic i dziala bez zarzutu.
Bardzo dobra - nie ma zadnych grubych slupkow, ktore w innych samochodach przeszkadzaja mi np. przy cofaniu - w maluchu tego problemu nie ma.
Klimy to to nie ma, ale nadmuch, zwłaszcza w zimie sprawuje się bardzo dobrze - szybko się nagrzewa. Latem sprawa ma sie nieco gorzej - brak chłodzenia przy dużych temperaturach zewnętrznych mocno przeszkadza, tak samo jak głośna praca...
Jak na takie małe autko ma zaskakująco dużo miejsca:) we wnętrzu nie ma zadnych niepotrzebnych elementow, wszystko jest na swoim miejscu i nic nie przeszkadza.
Jak na tak mały samochód jest dość cichy, choc nie tak, jak 11 lat temu, gdy byl nowiutki:)
Najbardziej ekonomiczne autko pod sloncem - zuzycie paliwa (podkreslam, ze to autko jest w rodzinie juz 11 lat) - wynosi obecnie w cyklu mieszanym ok 5l latem, a 6l zima. I to bez zadnej przesadnej troski o ekonomiczna jazde - spod swiatel najczesciej zmykam jako pierwsza:)
Niewiarygodnie dobre autko, za niewiarygodnie smieszne pieniadze.
Szybko zepsul sie dzwiek przypominajacy o wlaczonych swiatlach, co nie raz spowodowalo, ze zostawilam je wlaczone i akumulator sie rozladowal. Poza tym blachy sa dosc marnej jakosci - rdzewieja, ale jest w tym duzo naszej winy - nigdy nie byly konserwowane, bo nikt nie przypuszczal, ze autko wytrzyma tak dlugo...:)
Problemem sa jesynie dosc szybko zuzywajace sie klocki hamulcowe, poza tym - brak usterek.