W zimę trzeba umiejętnie odpalać.(ja robię tak: przed odpaleniem na 5 sek. światła mijania włączam, potem przekręcam stacyjkę na \"załączenie\" i czekam aż wszystkie kontrolki zgasną i wtedy odpalam - na dotyk się odpala). Przyspieszenie ma niesamowite, brałem z pod świateł BMW E30 2.5L i inne, nowe samochody typu passat B6, Mazda 6, a to wszystko na gazie II generacji, na benzynie to już w ogóle musi grzać, ale nie próbowałem. Polecam
Skrzynia ok chociaż jak to w daewoo bywa potrafi czasem zacharczeć wrzucając wsteczny. Biegi ładnie wchodzą, nawet przy szybkim wpinaniu.
Jak na daewoo to świetny, dobrze się trzyma drogi, przy 160km/h na zakręcie 20 stopni(obwodnica) daje jeszcze rady i trzyma się pasa(albo miałem wtedy farta).
Dobrze widać to co przed pojazdem, ale z tyłu mogą być małe problemy.
No jak na daewoo przystało, z takim wyposażeniem co te auto ma to musi być 5 za ergonomie, w końcu nie posada jakichś dodatków typu komputer pokładowy itp. wszystkie przyciski na swoim miejscu i o to chodzi.
Silnik szybko osiąga standardową temperaturę, czyli ciepłem powieje w miarę szybko, a klimatyzacja działa od razu.
Dużo przestrzeni dla kierowcy i pasażera obok, a z tyłu tez może być.
Auto jest ustawione na trochę wysokie obroty i tak przy 120km/h osiąga już ponad 3000 obr./min w związku z czym robi się głośno, ale za to jak stoi to go nie słychać:P
Jak na 2.0 to jest dobrze, chociaż w mieście mógłby trochę mniej brać, w trasie jak się jedzie naprawdę spokojnie do 80 km/h to spali 7.5L ale na ogól przynajmniej poniżej 10L zejdzie.
Wszystko ładnie działa, w tym elektryka.
Raz mnie zawiódł,gdy wtryski się zapchały bo użyłem bardzo słabej jakości gaz.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 133KM 98kW