: Koszta - POZYTYWNIE (poza paliwem - nie mam jeszcze LPG)
Samochód dla kogoś kto chce tanio kupić duże pudełko do wygodnego podróżowania z punktu A do B.
Poprzednio jeździłem Mazdą Xedos V6 2.0 z 92 roku.
Tych dwóch aut nie ma co porównywać - Xedos był super wygodny, bardzo szybki. Ale jak się popsuło coś to koszta były straszne! A tu jadę wolniej, mniej wygodnie, ale też nie męcząco i dojadę. A jak co to części tanie jak barszcz.
Średni ten silnik. Owszem w miarę elastyczny, na trasie pozwoli wyprzedzić pustym autem, ale bez rewelacji jeśli chodzi o osiągi.
Bo jakość - bardzo dobra. Naprawdę. Od wymiany oleju do wymiany.
Wada - paliwożerny i to bardzo:
10 l. po mieście, 8 na trasie (7,5 na niemieckiej autostradzie).
Średnio - auto ma 127 tys. a biegi potrafią nie wskoczyć.
Przód - tragedia - co 10 tys. wymiana gum lub łączników stabilizatora. Ale ten typ tak ma i już. Koszt to niewielki, ale wkurzające jest co 2-3 miesiące grzebanie przy tym.
Tył- jest ok.
Generalnie to bez rewelacji.
Jest ok. Duże lusterka są wielką zaletą.
Wszystko na miejscu i tyle.
Grzania nie miałem okazji sprawdzić, ale podczas krótkiego testu zakupowego szybko nagrzało auto.
Nie mam klimy, więc latem to tylko pozostaje otworzyć okno :)
Tu wielka zaleta tego auta i powód dla którego go kupiłem (poza ekonomią). Auto jest duże - nie ogromne, ale duże. Dla 4 osób wygodne, dla 5 daje rade.
Jest ok. Choć to nie limuzyna.
Wszystko poza paliwem: TANIOŚĆ!!! I dlatego go kupiłem. Jak ktoś robi 5 tys. w miesiąc to nie ma czasu na naprawy. A części są tanie jak barszcz.
Nie to co Mazda Xedos - mój poprzedni samochód.
Paliwo - od razu zakładajcie gaz!!! Ten silnik 1,6 to paliwożerca!!!
Doskonała. Za 9 tys. mam auto z małym przebiegiem od 1wszego właściciela, z kompletem opon zimowych.
Za 11 miałbym kombi z gazem, ale tyle kasy nie miałem :(
Wszem, coś tam skrzypi - uchwyty na pasy bezpieczeństwa - przypadłość Daeewoo bo Lanosy też tak mają.
Ale samochód jest niezawodny. Te auta nie psują się, jak się o nie dba.
Brak. Tylko te gumy z przodu :||||
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 106KM 78kW