plusy cena, wygoda, przestronność tanie koszty eksploatacji i (jak do tej pory) niezawodnosć
minusy silnik mógłby byś mocniejszy i hamulce trochę lepsze
1.6 trochę za słaby to tego samochodu, ale za to nie ma zadnej różnicy pomiędzy jadzą na gazie i benzynie
na 5 można przejechać praktycznie całą trasę od50km/h do 190km/h, ale przy wyprzedzaniu trzeba redukować do 4
widoczność bez zarzutu, dobre lusterka
wszystko jest tam gdzie być powinno, przydała by sie kontrolka świateł
samochhód nagrzewa sie dość szybko, ale nawiew na przednią szybę pozostaje trochę do życzenia.
pod tym względem samochód jest rewelacyjny (przynajmniej dla mnie). jestem wysoki i w innych samochodach przy długich rasach musiałem robić przerwy ze względu na drętwiejące nogi czy czułem kręgosłup. Nubirą przejeżdżałem po 11 godzin dziennie i nie było żadnego problemu
przy włączonym na 3czy 4 nawiewie, albo przy prędkości ponad 120 trzeba znacznie pogłośnić radio
zużycie gazu mogłoby być ciut niższe, ale biorę poprawkę, ze mam ciężką nogę. części tanie
w stosunku do tej ceny i kosztów eksploatacji samochód wychodzi rewelacyjnie
do tej pory wymieniłem bendix, drążek, rozrząd, łożysko w tylnim prawym kole i hamulce. to raczej nie jest dużo. a raz rozkodowały mi się kluczyki
nie miałem żadnych wiekszych problemów
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 106KM 78kW