Miodzio ja na rok 1998 teraz już bardzo przestarzała furka. Jako auto do zadań specjalnych może być ;)
Silnik dobry i elastyczny, jednak jego moc nie jest zbyt imponująca ale to nie jest najważniejsze. Po tak długim czase eksploatacji zauważalnie spadła jego dynamika spowodowane jest to też instalacją LPG. Jeśli chodzi o spalanie i emisje spalin są na doskonałym poziomie praktycznie nie zmieniły się od nowości ;)
Żadnych problemów, chaczący wsteczny ;)
Zawieszenie dobre i dość komfortowe, jedank szybko się zużywają jakieś pierdółki, amortyzatory nie zmieniane od nowości są w dobrym stanie :)
Bardzo dobra widoczność :)
Wszystko na miejscu, szkoda, że nie ma sterowania radia w kierownicy jest to bardzo praktyczne i bezpieczne rozwiązanie. Wysówana "szufladka" na napoje nad radiem bardzo przeszkadza w obsłudze radia, może też rozpraszać kierowcę przy zmianie biegów, przydałoby się więcej schowków np. na monety ;) albo na okulary ;)
Dmuchawa działa dobrze jak działa. Mnie niestety się zapsóła i wentylacja działa tylko na 4 poziomie jest wtedy wietrznie i dość głośno! Zimą auto nagrzewa się dość szybko jednak tylko dla pasażerów z przodu :( Siedząc na tylej kanapie można narzekać na zbyt wolne i nie równomierne nagrzewanie się kabiny samochodu. Gdy z przodu jest już bardzo ciepło i użytkownicy wyłączaja ogrzewanie z tyłu dopiero się nagrzewa. Rozwiązaniem, które zniwelowało by problem jest nawiewy dla pasażerów na tylnej kanapie jak np. w passacie ;) Ale ogólnie rzecz biorąc to drobiazgi :)
Przestrzeni jest bardzo dużo dla każdego. Mam 203 cm wzrostu i za kierownicą czuję się komfortowo! :) A i można za mną siedzieć! Gorzej z wysiadaniem to tragedia :(
Cicho do 120 km/h :)
10l LPG w mieście 8l LPG na trasie czasami nawet mniej.
Więc tak oświetlenie wnętrza lampki i podświetlenie deski rozdzielczej do naprawy. To nie wszystko centralny zamek , pilot , zamek klapy tylej do naprawy. Czasami siadają elektrycze szyby kłopoty z bezpiecznikami i uwaga na wilgoć ;) Ale to są drobiazgi ;)
Mimo że mam ponad 250000 km przejechane nic poważnego się nie stało. Daewoo wbrew pozorom ma bardzo wytrzymały silnik!!! :D
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 106KM 78kW