Nie rozumiem jak samochód który jest z 96 roku może być tak awaryjny . Sporo jeżdże nim za granice i powiem szczerze znam wypowiedzi ludzi pracujących w tamtych serwisach Daewoo. ( leepiej nie mówić). Jeżdziłem starm oplem vectrą i zrobiłem na niej ponad 300000 i nie zepsóła sie połowa z tego co w tej podróbie . A i jecszze jedno dobrze ze jjest taka firma jak Opel bo gdyby nie Oni to oryginalne zaminniki kosztowałyby majatek a poza tym dalej by miał problem z trwałością .mam wiele części z opla i jak narazie żadna usterka nie powtórzyła się.
Za słaby i dość awaryjny .Po 3 latach jeżdżenia na gazie , rogblemy z rannym rozruchem , serwis rozkłada rece.
Chaczy dwójka , i czasami warknie wsteczny , ale ogólnie jest całkiem dobrze.
Duże przechyły na zakrętach , tylne sprężyny do wymiany po 55000 km przebiegu amortyzatory po 140000 końcówki drążków co 50000. Jak w samochodzi siedzą 4 osoby to wygląda jak przeładowana krowa nie wspomne o bagazu.
W sedanie kiepska do tyłu.
w Zimie grzeje tak po 7 kilometrach a w lecie nie chłodzi
Nie rozumiem . Obserwując auto na zewnątrz to wydaje się ze to jest krowa ale jak to mówią pozory mylą . Jako kierowca troche narzekam bo jest troche za wąsko a co pasażerów z tylu to gdy dwie osoby chca naprawde wygodnie podróżować co wiąże się z przesunięciem foteli to z tyłu katastrofa . Miejsca tyle co w seicento ( dosłownie sam sprawdzałem )
Ogólnie kiepskie wyciszenie . Jak sie silnik do wyprzedzania troche przytrzyma to wyje . Nawet słychac głosno pomope paliwową jak pracuje ( choć zawwsze woże paliwo w zbioriku). A jak prędkośc rośnie powyżej 150km/h wooow lepeij wstrzyma się z rozmowami.
w mieście 12 gaz , trasa 9 gaz . Uważam że ceny napraw w serwisie są 3 krotnie za duże w porównaniu do ich umiejetności . Ale cóż to tylko daewoo . A co do ceny napraw to wole nie pisać.
Cena ile kosztował na początku jak był nowy a teraz ile jest wart mówi sama za siebie. strata ponad 20000 zł koszmar. A z resztą jaki samochód prócz poloneza można kupić z tak młodego rocznika z a tak małą kasę.Jakis gościu kupił nexie w grudniu 2004 od mojego sąsiada bardzo łądny sedanik z 75000km przebiegu 1.5 16v pedancik zawsze czysto i schludnie dostał za nią 7400 zł . płakać się chce.
Sporo sie psuje małych pierdół. Centrany zamek padł na placu jak go odbierałem nowego.
Usczelka pod głowicą 58000km , wymiana spręzyn 70000 km , naprawa główna alternatora 80000km , awaria komputera samochodu x2 , druga uszczelka pod głowicą 130000km i wymiana wszystkich regulatorów chydraulicznych , 3 -cia uszczelka pod głowicą 210000km , awaria czujnika temperatury oleju co spowodowało rozerwanie przewodu. Awaria pompy paliwa .
- zużycie paliwa dla silnika 1.5i 75KM 55kW