: mimo niedużej mocy, i niedużą prędkość maksymalną, pozwala na naprawdę bardzo DYNAMICZNĄ jazdę, pochwale się ze ostatnio przegoniłem spod świateł moją nexią Alfę 156 1.8TS ~150KM :PPP
: cienkie blachy i średnia jakość pokrycia lakierniczego
: szybkie wyrabianie się elementów gumowo-metalowych czego zapewne przyczyną są polskie drogi
samochodzik bardzo wdzięczny i niech sobie mówią co chcą ale od czasu gdy kupiłem nexie nie dam na nią i na daewoo powiedzieć złego słowa, jedyny minus to cienkie blachy i powłoka lakiernicza, no ale nie można mieć wszystkiego
Jedyny minus jaki u siebie odnotowałem to nierówna praca na benzynie, ale to wina rzadko używanych i brudnych wtryskiwaczy (wszystko to spowodowane jest kilkuletnim /około 8lat/ użytkowaniem instalacji LPG)
Wszystko było oki do teraz (tzn do przejechania 213tys. km), obecnie jestem w fazie wymiany kompletnego sprzęgła.
lekkie luzy, ale to wina zużywających się dość szybko elementów gumowych, nie przeszkadza nawet brak wspomagania(w mojej wersji) a to dzięki małej masie
mimo dużych rozmiarów 0 problemów przy parkowaniu
olbrzymi bagażnik, wnętrze tez niczego sobie i dość wygodne siedziska
brakuje mi tylko klimki w lato ale w zimę nie ma problemów z ogrzewaniem
nic dodać nic ująć, no może z tyłu troszkę brakuje na nogi miejsca gdy się jedzie w 5 osób
w tym akurat daewoo się nie popisało ale to jedna z niewielu wad tego samochodu
cześć nie są drogie, sporo zamienników, niemalże wszystko można naprawić samemu na co pozwala prosta choć niezawodna konstrukcja (jak dla mnie)
za te pieniądze naprawdę warto, POLECAM
spasowanie elementów i jakość tworzyw nie jest najlepsza ale za te pieniądze czegóż chcieć więcej:PP co to niezawodności to wszystko się trzyma kupy, przełączniki działają mimo swoich lat i częstego użytkowania, jedyne problemy może Stanowic oświetlenie elementów deski rozdzielczej.
tylko 2 razy popsuła się tak żeby nie nadawała się do dalszej jazy, raz przy 120tys. strzeliła uszczelka pod głowicą i ostatnio nieszczęsne sprzęgło
- zużycie paliwa dla silnika 1.5i 75KM 55kW