Ocena kierowcy - Daewoo Nexia Hatchback

Silnik 1.5i 75KM 55kW
Rok produkcji 1997
Daewoo Nexia Hatchback 1.5i 75KM 55kW 1994-1999 - Oceń swoje auto
NIGDY WIĘCEJ!!!!
Strasznie mułowaty silnik, szczególnie na gazie. Chociaż pracuje kulturalnie. Na benzynie "idzie" lepiej, zdecydowanie ładniej się "zbiera".
Wszystko OK.
Poprostu brak mi słów. Z całą stanowczością mogę układ jezdny nexii porównać do sterowania motorówką. Tym autem się pływa, a nie jeżdzi. Kierownica reaguje mało precyzyjnie.
Super!
No co tu pisać! Każdy widzi! Klocek ociosany z drewna! Może się podobać lub nie, kwestia gustu.
Grznie-super. Chłodzenie-jakie chłodzenie?
W normie!!! Ale fotele z przodu się łamią.......tak właśnie się łamią. Wymieniłem już dwie sztuki fotela kierowcy. Cena w swrvisie...-1680 zł. Kupowałem na szrocie po 200 zł.
Na postoju ok. Do 100 km/h w miarę. a póżniej jak w traktorze.
JEJ. gorzej trafić nie mogłem. Pali jak "smok". Benzyny paliła 13 l/100km. Założyłem gaz....PALI 15l/100km. Jakbym nie jeżdził, czy w mieście, czy trasie? Zawsze pali 15l/100km. Poprostu smok. Zaznaczam, ze jeżdzę spokojnie. Aha. Byłem w wielu warsztatch Auto gaz.......każy mechanik coś pomajstrował, wziął kaskę, i co? ano właśnie nic pali 15. Byłem już w 10-ciu warsztatch i nic. Poprostu ten egzemplarz tak chyba ma?
Przy zakupie super, bardzo tanio. Kupowałem nowy. Nawet wtedy był tańszy nić Fiat CC. Ale oddałem resztę DAEWOO z nawiązką podczas użytkowania, plus moje nerwy. A teraz to zarabija sporo stacje benzynowe, warsztaty mechaniczne i warsztaty auto gazu.
O RANY! Jak kupiłem to do 20-tu tys km psuło się wiele, 20 wizyt w servisie (auto porada-WAWA, al. Jerozolimskie). Panowie wymieniali wiele elementów, ale nigdy nie pomagało-problem był z obrotami i inne. Ale jakoś nie zlokalizowali przyczyny. Przy 100 tys km, remont silnika-cały. Brał 2 litry oleju na 1 tys km. koszt 2,5 tys zł.
Psują się pierdoły, a to klamka w wew i na zew. A to lusterko odpadnie wewnętrzne. Linka się zerwie od sprzęgła. Przyzwyczaiłem się. W naprawdę złu humor wprawiają mnie większe tematy: remont silnika, wymiana sprzęgła -już 2 razy. Połamany fotel-2 razy. Dwie wymiany rozrusznika.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5i 75KM 55kW [l/100km]

16,3