Ocena kierowcy - Daewoo Nexia Hatchback

Paweł, 18 lat temu
Silnik 1.5i 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Daewoo Nexia Hatchback 1.5i 16V 90KM 66kW 1994-1999 - Oceń swoje auto
bardzo dobra oferta dla kogoś kto ma mało kasy ( 6-8 tysięcy) a chce kupić spore, bezproblemowe auto - prestiz żaden - wiadomo badziewoo - ale stosunek jakości do ceny przedni. Ja jestem przede wszystkim zaskocozny ( in plus) trwałością auta eksploartowanego przez kompletnego indolenta technicznego.
nie mam specjalnie porównania, ale może być
Od zawsze problemy ze wstecznym ( cięzko wchodzi), reszta biegów z bogiem - chociaż czasem haczy.
Chyba jest nieźle, bo ja żadnej dziury nie omijam, wychodzi na to, że trwały, auto prowadzi sie nieźle
z tym żadnych problemów
w normie
jest ok, auto szybko sie nagrzewa, klima dobrze chłodzi, dzieci twierdza, że smierdzi :) - ale ja mam bardzo wybredne dzieci :) cholernie czułe na zapachy ( zwłaszcza benzyna)
jak na te klase auta jest ok, z przodu w normie, z tyłu jak w typowym kompakcie czyli nieszególnie - dorastające dzieciaki kopia kierowce w plecy - ale to dlatego, że bagaznik jest ogroooooooooooooooooooooooomny - akurat mi to pasuje, bo dzieci sie jakoś mieszczą ( trójka) a bagaznik zawsze jest pełen.
jest dość chałasliwa - to nie jaguar
naprawdę nie jest źle, zuzycie paliwa w cyklu mieszanym - miasto/trasa na poziomie 6,8 litra w zimie
naprawde sie opłaca - za tę cene mozna kupic kilka aut, ale żadnego tej wielkości, z takim kufrem ( niestety nie składają sie siedzenia) zdolnego pomieścić 5 osobowa rodzine i zawieźć z punktu A do punktu B.
Drobiazgów masa - bo auto jest słabiutko wykonane w środku - a to trzeszczące , źle spasowane plastiki, a to pourywane dzyngsy od czegoś tam, wypadające osłony klamek ( wyrobiły sie uchwyty) Raz zepsuty centralny zamek, raz klocek od elektrycznego okna, raz kilima ( do tej pory nie wiem co to było, elektryk wziął 200 zet i naprawił - może wymienił bezpiecznik za dwa złote? )
Tutaj SZOK - mam je siódmy rok, a kupiłem jako auto 3 - letnie - w sumie 10 letnie auto - czytam wpisy w tej rubryce i widze, że ludziska narzekaja na całkiem nowe auta za 150tysięcy - a tutaj dosłownie nic! NIC!!! na przestrzeni 160 tysięcy kilometrów siadła tylko pompa paliwa - i to z mojej winy, bo przez długi czas jeździłem zatankowany szklanka paliwa - podobno w konstrukcjach oplowskich tak nie mozna bo pompa siądzie - mówił mi to poprzedni właściciel - i miał rację - to był jedyny raz gdy auto odmówiło posłuszeństwa!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5i 16V 90KM 66kW [l/100km]

7,1