: O dziwo silnik 90KM bardzo sprawnie przyspiesza i rozpędza się nawet do 170-180 km/h przy wadze okolo 1000kg
: Rdza
Daje 4 bo znów bym dał 3++ ale auto jest ogólnie dobre .
Silnik 1,5 16V 90 KM jest chyba najlepszą opcją ponieważ jest w miarę żwawa a nie pali dużo więcej niż 8V.
Daje tylko 3 gwiazdki ponieważ czasem wsteczny i zdarzyć się może, że 1 też ma problemy z wejściem ale wydaje mi się, że to tylko u mnie w aucie bo od innych użytkowników nie słyszałem takich opinii .
Układ jezdny jest na 4+ więc dałem 5 ponieważ auto dobrze się trzyma drogi ale ma w miarę twarde zawieszenie co jest moim zdaniem pozytywem.
Z przodu i jak i do tyłu jest bardzo dobrze ale może dlatego że ja się uczyłem jeździć na boczne lusterka i dlatego wszystko widzę .
Dwa schowki przed twarzą pasażera z przodu do tego w boczkach drzwi ale małe niestety . Bagażnik jak na hatchbacka MAŁO :( to duży minus
U mnie po paruset metrach grzeje jak oszalałe :) ale to tylko tyle bo brak klimatyzacji daje się odczuć w letnie dni
No i tu nie jest najlepiej o ile z przodu jest miejsce to z tyłu ludzie się męczą na dłuższej trasie.
Wyciszenie na poziomie ... jak jedziesz do 3 tyś obrotów jest dobrze potem zaczynają sie \"piekielne ogary\" odzywać :P ale da się przeżyć na trasie 90 jest ok ale 130 już gorzej.
Jak na 16 letnie auto to nie najgorszy wynik i do tego LPG to auto potrafi zejść na trasie poniżej 9 litrów co daje naprawdę groszową sprawe .
Auto można kupić za śmieszne pieniądze w miarę dobry egzemplarz a części są albo śmiesznie tanie albo na szrotach poszukać części w dobrym stanie za grosze .
Poza podstawowymi rzeczami eksploatacujnymi to MI się niewiele psuło w przeciągu 2 lat dosłownie nic nie wymieniłem
Mi niestety sprzęgło nadaje się do wymiany ale cena nowego to koszt w granicach 200-400 zl więc do przeżycia .
No i rdza , rdza , rdza ... ale to chyba u mnie aż tak źle z tym jest.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5i 16V 90KM 66kW