: Wszystko ;-) Kupiłem już drugą Nexię i mam nadzieję, że jak nie moje wnuki to dzieci chociaż ja zobaczą ;-)
: spalony mostek diodowy
: łożysko alternatora
: jak ktoś nie dba to ruda lubi zaczynać od drzwi.
Uważam, że autko jest doskonałe jako pierwszy samochód(i nie tylko) z powodu niskiego kosztu zakupu i niskiego kosztu utrzymania, niezłego wyposażenia i klasycznej sylwetki Hatchbacka.
Jeśli mamy zadbany egzemplarz to w tej cenie nie ma nic lepszego.
Silnik nie jest szczególnie cichy, za to całkiem dynamiczny i nieźle toczy to autko.
Może trafiłem pechowo, a może przebieg jest dużo większy, ale niestety silnik do remontu.
Skrzynia biegów jest oplowska więc i wytrzymała. Wszystko działa wyśmienicie.
Może nie powala, ale nie jest źle, prowadzi się dobrze, w miarę pewnie nawet przy prędkościach powyżej 160 km/h
Widoczność jest praktycznie doskonała w każdą stronę. Nie ma do czego się przyczepić
Wszystko jest dobrze, intuicyjne, proste i takie ma być. Materiały mogłyby być lepsze, ale nie jest najgorzej.
Nieco wolno się nagrzewa w zimę, ale klimatyzacja za to działa bez zarzutu.
Spokojnie 4 dorosłe osoby pojadą nawet nad morze. Przestrzeń z tyłu nie jest ogromna, ale nie jest też szczególnie mała.
Wyciszenie w tym aucie istnieje średnio, ale nie ma co narzekać.
Spalanie jest minusem, bo czasem po mieście silnik lubi wypić 10 litrów albo i 11 na 100 km co jest zdecydowanie za wysokim wynikiem.
Za to ceny części rekompensują nam tą nadwyżkę spalania bo są niskie i łatwo dostępne.
Ma plusy i minusy, ale za tą cenę nikt nie zaproponuje takiego wyposażenia, bagażnika i ogolnie sporego jednak samochodu, który w dodatku jest tani w utrzymaniu i eksploatacji.
Wiadomo - auto nie jest nowe. 14 lat robi swoje i czasem coś się lubi sypnąć, ale jeśli się dba to autko odwdzięczy się niezawodnością.
Brak poważnych usterek. Jedynie to nie straszne sprawy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5i 16V 90KM 66kW