Ocena kierowcy - Daewoo Matiz

Silnik 0.8 i 51KM 38kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 1 rok
Daewoo Matiz 0.8 i 51KM 38kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Jestem bardzo zadowolony z tego autka, uważam, że jest o niebo lepszy od cinqecento czy seicento, jednynie seicento z silnikem 1,1 jest nieco dynamiczniejsze ale to tylko to jedno ma lepsze. Także inne auta klasy A i A/B a nawet starsze auta klasy B nie umywają się do matiza. Moim zdaniem matiz i spark to najlepsze obecnie samochody w klasie A/B a nawet od niektórych starszych aut z klasy B, no i od wszystkich innych staruszków pow. 15 lat.
Jak na tą pojemność, moc doskonała
Czasem troche sobie zgrzyta ale to i tak drobiazg jak na tą klasę samochodu
Perfect
Troszke przeszkadza mi ten duzy słupek z przodu po lewej i prawej stronie, zasłaniają nieco drogę ale poza tym ok.
W tej klasie i wielkości auta to istne cudo
Szybciutko się nagrzewa i dobrze chłodzi
Dla kierowcy i pilota luksus oczywiście jak na tą klasę samochodu, pasażerowie już troche gorzej, "duże" osoby na pewno odczuwają małą przestrzeń. Po za tym tylne drzwi malutkie i mogą wystąpić niedogodności podczas wsiadania i wysiadania, ale to i tak sukces, że w tej klasie te drzwi w ogóle są! W 4 osoby jeździ się całkiem przyjemnie w 5 osób to ciasnota.
I znowu jak na tą klasę auta to całkiem dobry wynik. Silniczek troche słychać ale jest to do zaakceptowania.
Dobrze ale mogłoby być ciut lepiej jeśli chodzi o paliwo. Moje śr.spalanie na trasie to 5,2-5,7l./100km, w mieście 6,1-6,6l./100km. Części w porównaniu do aut wyższych klas tanie. Auto małoawaryjne więc super.
Brak słów, najtańszy matiz z 99 roku w dobrym stanie to wydatek ok 7, max 8 tys. zł, części stosunkowo tanie a autko zadbane raczej niezawodne. Dbając o to auto można nim długo pojeździć
To auto to prawdziwe cudo, autko ma 6 lat 69000km, ja jeżdżę nim ponad rok, przejechałem ok. 16000km i wymieniłem jeden przewód od cylindra, nie licząc płynów filrów i innych części związanych z normalną eksploatacją
To auto to prawdziwe cudo, autko ma 6 lat 69000km, jeżdżę nim ponad rok, przejechałem ok. 16000km i nic mi się nie zepsuło poza jednym przewodem elektrycznym ale to drobiazg.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW [l/100km]

5,7