Ocena kierowcy - Daewoo Matiz

Silnik 0.8 i 51KM 38kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 5 lat
Daewoo Matiz 0.8 i 51KM 38kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Jak na tak tani samochód i tak nie wielki jest naprawde "wielki".Polecam cudowny samochodzik
Silnik wporządku.Jak na taki mały naprawde daje radoścć z jazdy jkeśli sie go troszkę (przeciągnie) na biegach zwłaszcza 3 i 4.Pozatym mało pali i nie jest wcale az tak głośny
Po 5 latach jazdy coraz ciężej wchodzi wsteczny a pozatym jest oki.
nie mam zastrzeżeń, może jedno nie da sie ostrzej wchodzić w zakręty wiadomo czemu:)
nie mam żadnych zastrzeżeń
Autko naprawde mało pali nawet jak się go cisnie i tak nie przekroczy 7l a montaż gazu w nim to bezsens,zanim sie zwroci miną prawie 2 lata.
Bez zastrzeżeń
Mam 190cm i bez problemu mieszcze się i z przodu i z tyłu,Jak na takie małe autko naprawde ma sporo miejsca:)
Powyżej 120 dosyć głośny ale da sie wytrzymać (kwestia przyzwyczajenia)
opis w NIEZAWODNOŚĆ
uważam że matiz to bardzo dobre autko dla rodzinki jako autko na początek. Wolę matiza niż te wszystkie 3 drzwiówki typu seicento itp.
Mam podstawową wersję vana w trakcie przeróbki na osobowa wersje.Nie mam w nie j zbyt wiele ale mi to nie przeszkadza.Wszystko jest pod ręką łatwe w użyciu .
Przejechałem prawie 160 tys km. i nie moge powiedzieć nic złego.Z mojej winy musiałem zrobić remont silnika(wyciekł olej i nie dolałem:( no i zawieszenie ale przecierz mamy cudowne drogi w polsce.Za remont silnika zawieszenia kompletnego oraz wymianę tłumika zapłaciłem 1300 zł to naprawde niedużo.Wiadomo wymieniane są klocki i to wszystko,zalac paliwoi i można jechać drogą w stronę zachodzącego słolńca:))

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW [l/100km]

4,5