Trzy cylindry robią swoje. Umiarkowanie równa praca - początkowo bardzo cichy teraz już słychać.
Długi skok długiego lewarka. Lata jak w Ikarusie. Ale biegi wchodzą bez zarzutu.
Od razu wymieniłem sprężnyny i amorki (KYB). Ale czego można oczekiwać po autku wąskim, krótkim i wysokim. Koleiny, deszcz i lekki wiatr i samochód jedzie tam, gdzie chce.
Duże szyby, duże lusterka. Gdyby nie szrokie słupki, to możnaby się poczuć, jak w akwarium.
Na tak proste autko jest ok.
Grzeje ok. Ale ze względu na duże szyby wentylacja latem już gorzej
Z tyłu dużo miejsca na nogi, ale kanapa jest krótka i siedzi sie jak na ławce. Z przodu ok.
Na początku było ok. Teraz głośno
Miasto ok. 7l, na trasie rekordowo niskie 4,8. Do dzisiaj nie wiem, jak moja żona to zrobiła - standard to ok 6,5l.
Naprawdę tanie, trwałe i ekonomiczne autko. Jak ktoś potrafi żyć z faktem, że jeździ daewoo i godzi się z drobiazgami, da się jeździć.
To tylko Daewoo. skrzypiące plastiki, problemy z zamykaniem schowka, opadająca osłona przeciwsłoneczna kierowcy, a nawet ślady rdzy na mocowaniach foteli. Mechanicznie - notorycznie skrzypiące linki sprzęgła, pękający pasek alternatora, zablokowana tylna wycieraczka, ślady rdzy na tylnych błotnikach (Warszawa)
przez 170kkm wystąpił problem z alternatorem (250 PLN) i był problem z jakąś uszczelką - wyciekał płyn chłodniczy (ok 280 PLN). Poza tym nie bierze oleju, pali bez problemów i generalnie jestem zadowolony
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW