Auto wyśmienite do poruszanie się po mieście:) Niezawodne, malutkie w każde miejsce do zaparkowania się wciśnie :) Potrafi być dobrze wyposażone tak jak mój samochód (klima, dwie poduszki , ABS itp.) Denerwować może tylko słabe wyciszenie wnętrza na i taniutkie plastiki wnętrza które lubią klekotać w czasie jazdy
Po trzech cylindrach nie można się spodziewać cudów, chociaż silnik potrafi zaskoczyć swoją dynamiką możliwe jest rozpędzenie matiza do 160km/h
Skrzynia czasami lubi haczyć ale jest bezawaryjna
Trzeba się trochę przyzwyczaić auto jest miękkie poza tym mój jest wyposażony w ABS więc czuje się w miarę pewnie w każdej sytuacji
Nie ma co narzekać tylko przyzwyczajenie wymaga niewidoczna maska ale to w każdym aucie jedno bryłowym tak jest
Wszystko na miejscu siedzenia też o dziwo nie są niewygodne
mam klime więc latem jest ok. zimą trzeba trochę czekać jak silnik się rozgrzeje żeby było ciepła no a jak ktoś ma 10 km do pracy to może to nie nastąpić
Jak na auto 3,5 metrowe jest ok.
oo tu jest źle silnik słychać na wysokich obrotach bardzo zawieszenie prawie wcale jest nie wyciszone :(
Napisze tak: Cen napraw nie znam bo auto się nie psuje :) Co do cen rzeczy eksploatacyjnych i przeglądów to one są śmiesznie tanie :) Jednak jeżeli chodzi o spalanie to mogło być trochę niższe :) Autko pali po mieście ok. 7,5 na 100
Powiedzmy sobie szczerze!! Ja nie mogę wyjść z podziwu dla tego auta jeżeli chodzi o niezawodność no porostu nic :O Mam jeszcze dwa samochody w domu znacznie lepszych marek i jeżeli chodzi o niezawodność mogą pomarzyć żeby mieć taka jak Matiz :)
NIC :):)
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW