W swojej klasie cenowej i pojemnościowej dużo lepiej niż przeciętnie.
Niezbyt głośny, dość elastyczny - jak się człowiek zagapi to i z trójki ruszy.
Trochę zbyt "chybotliwa", ale można się przyzwyczaić. Dwójka nie jest taka straszna jak niektórzy mówią, ale sprawna redukcja z czwórki do dwójki początkowo może sprawiać kłopoty :)
Zaskakujaco dobrze jak na autko tej klasy. Nie zauważyłem większej różnicy między nową Corsą ze wspomaganiem kierownicy a Matizem Friend bez wspomagania na zimówkach!
W porządku - nie mam większych zastrzeżeń.
Bardzo wygodny, miejski samochód. Parkowanie - bajka!
Dobry, przyzwoity poziom.
Jak na tę wielkość samochodu - świetnie. Zaskakująco dużo miejsca w środku. Jestem dość wysoki, a i tak za moim fotelem wygodnie może usiąść osoba "normalnego" wzrostu.
Przyzwoicie - jak się nie przeciąga biegów to praca silnika nie zwraca szczególnej uwagi.
Naprawy i części niedrogie, ale ekonomika mogłaby być lepsza (choć dużo zależy od stylu jazdy - sporo żre na mieście jak się gwałtownie przyśpiesza)
Bardzo dobrze wypada cenowo Matiz paroletni, nowy już gorzej (zwłaszcza z bogatszym wyposażeniem). Generalnie jest to lepszy wybór niż dość awaryjne Fiaty CC i SC (o Pandzie nic nie mogę powiedzieć).
Wlewa się benzynę, wymienia co roku olej, a co parę lat pióra wycieraczek i żarówki - serio!
Jak wyżej.
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW