: Jak już wcześniej wspominałem to widoczność i łatwość parkowania w bardzo ciasnych miejscach w dużych miastach.
Ogólnie jeśli ktoś kupuje takie auto, to głównie do jazdy po mieście, do szkoły, pracy lub na zakupy, a do takiego poruszania zdecydowanie polecałbym takie auta jak VW polo, czy Opel corsa..
Silnik bardzo słaby, ale czego spodziewać się po aucie o tak małej pojemności i stworzonym do jazdy w mieście, ale taka jednostka powinna cechować się również niewielkim spalaniem, a mój egzemplarz spalał ok 9 - 10 litrów benzyny na 100km...
Największy minus tego samochodu. Skrzynia jest po prostu tragiczna...
Nie można spodziewać się wiele po takim samochodzie. Zaletą są ceny części zamiennych, lecz podróż tym autem po naszych drogach jest przyjemna niczym upadek ze schodów.
Największy plus tego auta. Widoczność w każdą stronę jest po prostu doskonała, a do tego posiada ogromne lusterka. Autkiem można wjechać wszędzie i poradzi sobie z tym nawet mało doświadczony kierowca.
Nie można narzekać. Wnętrze bardzo proste, wszystko rozsądnie rozmieszczone - plus dla tego auta.
Zimą autko szybko się nagrzewa, ale latem w kabinie jest naprawdę gorąco.
Jeśli kierowca i pasażer usiądą wygodnie nie ma mowy, żeby wygodnie podróżować na tylnej kanapie, lecz miejsca z przodu jest wystarczająco.
Autko nie posiada żadnego wyciszenia, a do tego zrobione jest z bardzo cienkiej blachy. W środku głośno, a powyżej 100km/h baardzo głośno...
Pomimo ogromnego spalania jak na tak mały samochód daję ocenę dobrą ze względu na ceny części i napraw. Samochód bardzo prosty i każdy z odrobiną chęci poradzi sobie sam z większością napraw.
Za niewielkie pieniądze można kupić młodego matiza, lecz zdecydowanie lepiej kupić kilka lat starsze niemieckie, lub japońskie auto. Po doświadczeniach z tym autem zdecydowanie nie kupiłbym go 2 raz.
Nie mogę powiedzieć nic złego w tym temacie, ogólnie auto nie sprawiało większych kłopotów.
W swoim matizie miałem problemy z komputerem i układem hamulcowym.
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW