Jest to przeciętne auto na starszych osób lub studenta. Nie jest dynamiczne ale za to jak na swój wiek bezpieczne 3gwiaddki w testach EuroNCAP to lepiej jak Lanos czy Corsa (z tamtych lat). Wygląd to sprawa dyskusyjna więc o tym rozpisywać się nie będę. Dużym plusem jest dostępność części, bardzo tanich części i 99% napraw idzie wykonać samemu. Ogólnie Polecam
Za mały silnik, do Tico pasował do Matiza porażka aby wyprzedzić Tira musisz go nieźle kręcić a wtedy nieźle pali..., ale należy pamiętać ze jest to auto miejskie, a w mieście jeździ sie 50km/h :)
Lekko Haczy 2 i 3 po za tym płynnie i bez problemu.
Podsterowny, ale to auto miejskie nie sportowe, duży plus to mała promień zawracanie
Trochę zasłania widoczność słupek A, ale do tyłu wszystko widać bardzo dobrze (duże lusterka)
Jest to auto miejskie i taki ma bagażnik natomiast w 4 osoby da sie jakoś podróżować z przodu OK z tyłu jak ja auto miejskie dość dobrze.
To jeden z największych plusów matiza, szyba szybko odparowuje, a i silnik szybko sie grzeje wiec w zimę do 4KM poczujemy pierwsze ciepło w kabinie
Silnik 0,8 wyje jak pralka i to w wieku \"Frani\"
Gazu pali średnio 8 - 8,5L jak na tą moc, ten silnik i tą wielkość to średnio, ale ja jeżdżę tylko po mieście wieć może nie ma tak fatalnie?
Auto tanie, w 8 letnim wszystko sie trzyma \"kupy\" usterek nie ma dużo a jak sie pojawiają to części są tanie. Auto będę sprzedawać jeśli jes ktoś zainteresowany dawid.allegro@op.pl
Z drobiazgów to jedynie zepsuła sie tylna wycieraczka (silniczek) 70zł i po sprawie
Silniczek krokowy(70zł), aparat zapłonowy(120zł), pompa paliwa(170zł) to jego najpoważniejsze usterki, jak na auto 8letnie nie ma źle
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW