Po roku czasu użytkowania tego auta ogólnie oceniam je pozytywnie. Najbardziej brakuje trochę mocy, bo jednak przy ruszaniu spod świateł trzeba trochę przydusić co by ruchu nie blokować. Druga sprawa to spalanie na mieście trochę za wysokie jak na takie osiągi. Kolejna rzecz to rdza, gdyby nie to to auto naprawdę było by super, z tego powodu sprzedałem Tico i przesiadłem się do Matiza ale i tutaj rdza atakuje, szczególnie progi i tylne błotniki. Aha co najważniejsze autko świetnie sobie radzi w zaspach oczywiście z oponami zimowymi, już nie jedna osoba się dziwiła jak sobie radzi w trudnych warunkach. Podsumowując auto dobre tylko na miasto, na trasie niestety trzeba się namęczyć, ale coś za coś. Za 6-7 tyś zł mamy bardzo dobre auto, mało awaryjne z tanim serwisem i z nie najgorszym wyposażeniem.
Ogólnie praca silnika mi nie przeszkadza. Nawet to że jak nie którzy twierdzą chodzi jak kosiarka.
Skrzynia ogólnie w porządku. Chociaż czasem jest problem z wrzuceniem 1 na postoju no i ta 2 trochę opornie wchodzi ale to kwestia przyzwyczajenia.
Nie narzekam.
Wydaję się być dobra. Przynajmniej nie mam problemów z tym
W porządku
Nie jest źle. Auto nagrzewa się po ok 10 min jazdy przy temp minusowy.
Mam 195 cm wzrostu i się mieszczę. Trochę ciasno jest jak pasażer obok się rozsiądzie za wygodnie i jest problem z wrzucaniem biegów. Z tyłu jako pasażer Matiza nie siedziałem, ale chyba znośnie bo każdy chwali, że sporo miejsca jak na takie auto.
Raczej znośnie, zawsze słucham radia to może aż tak bardzo mi nie przeszkadza to.
Jeśli chodzi o zużycie paliwa na mieście zimą to sporo bo ok 9-9,5l przy odcinkach 5km. Na trasie spalanie już ładne ok 6l. Części bardzo tanie i serwis również
Wydaję mi się że za tą cenę jest jak najbardziej w porządku.
Odpukać nic się nie dzieje. Co prawda zrobiłem jak na razie zaledwie 3000 km.
Tutaj tak samo jak na razie nie odnotowano odpukać czywiście
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW