Auto prowadzi się raczej wygodnie (jedyny problem stanowi skrzynia biegów). Jak na swoją cenę i rozmiary jest dość wygodne. Dodatkowo stosunkowo niewielkie spalanie sprawia, że jest to idealne auto miejskie. Niestety niewielkich rozmiarów bagażnik sprawia, że samochód nie nadaje się na rodzinne wypady w dalekie miejsca.
Silnik trochę mały ale jednak w większości przypadków wystarczający ponieważ auto jest lekkie :) Nie jest za głośny, pracuje dobrze. Raczej nie mam zastrzeżeń.
Skrzynia jest bardzo słabym punktem tego auta. Problemy przy redukcji z 3 na 2 oraz przy wrzucaniu wstecznego. Biegi wchodzą dość głośno, czasem z oporami.
Raczej przeciętnie. Zawieszenie dość miękkie co owocuje podskakiwaniem auta nawet na małych nierównościach :D
Widoczność byłaby dobra gdyby nie grube słupki przednie. Niedogodność ta daje się we znaki szczególnie przy zakrętach, za którymi znajduje się przejście dla pieszych (piesi \"nikną\" za słupkiem). Czasem trzeba bardzo uważać.
Tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko rozmieszczone jest bardzo dobrze.
Raczej dobrze. Auto w zimie szybko się nagrzewa. Wentylacja jest poprawna.
Pomimo niewielkich rozmiarów auta wewnątrz jest zaskakująco sporo miejsca. Problem mogą mieć jedynie osoby puszyste, wtedy wrzucanie biegów może stanowić problem :) Przeciętny użytkownik powinien czuć się dobrze :)
Raczej przeciętne. Na wyższych obrotach silnik słychać dość mocno. Podobnie najechanie na każdą nierówność można wyraźnie usłyszeć w kabinie. Wyciszenie nie jest mocną stroną tego auta.
Jeśli chodzi o zużycie paliwo to jest dobrze. W mieście poniżej 6.5l/100km według mnie jest wynikiem dobrym. W trasie można zejść do 5.5l/100km. Ceny części są niskie. Gorzej ma się sprawa z cenami napraw - mechanicy lubią doliczyć stówkę lub dwie z powodu zapieczonych śrub i fatalnej dostępności do wielu miejsc w aucie.
Auto jest warte swojej ceny. Nie należy spodziewać się luksusów i niezawodności jednak jak za taką cenę jest dobrze :)
Jedyne na co mogę narzekać to \"samootwierający się\" schowek (czasem otwiera się przy większych nierównościach) :D
Bardzo przeciętnie. Po 9 latach do wymiany były wszystkie przewody hamulcowe oraz cylinderki. Przy 76tys km zaczęła przeciekać pompa wodna, miska oleju do wymiany z powodu korozji.
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW