: Wygodne siedziska. Ich konstrukcja. Przestrzeń nad głową, Wysokość samochodu, to, że się wsiada, a nie \'kładzie\'. Prześwit, dzięki któremu wszędzie wjade. To jest Matiz terenówka miniSUV :D POLECAM!
: lewe łożysko
: uszczelka pod klawiaturą...
Gdyby nie bogata przeszłość samochód byłby świetny. Jako samochód firmowy również rewelacja. 5 drzwiowy, świetny dostęp do narzędzi, czy amteriałów na tylnych siedzeniach, etc. - nie to co w seicento...
Gdyby poprzednia właścicielka wymieniała olej co 10k, a nie co 50tys km nie byłoby konieczności wymiany głowicy... Poza tym mankamentem REWELACJA! Te \"51KM\" na światłach przeobraża to auto w diabła ;) Jestem baaardzo zadowolony (aby ktoś nie pomyślał - jeżdzę również toyota rav4 130KM więc mam porównanie). Kompresja po 180k przebiegu - książkowa. Uszczelka pod klawiaturą - stale wymieniana... chyba z 5 razy...
Problemy z wbiciem pierwszego biegu, reszta okay. Na \'piątce\' jeżdżę przy 50km/h bezproblemowo. Jak dla mnie świetna skrzynia, można się rozpędzać spokojnie (ekonomicznie) i dynamicznie 9sportowo ;) ).
gdyby nie 5 wymian łożyska z lewej strony, bo piasta jest wygięta (wypadek) to okay, ale oprócz tego rewelacja - brak wspomagania kierownicy, a mimo wszystko kierownica chodzi leciutko. Świetne hamowanie. Największym atutem tego samochodu jest prześwit! On jest wysoki i wysoko uniesiony! Wjadę na każdy krawężnik, nie obawiam się, że ktoś mi z tyłu zajedzie na parkignu, bo wyjadę z każdej strony :D To powinna byc kategoria miniSUV :D
REWELACJA!!!
W tym samochodzie się wygodnie SIEDZI, a nie na \'wpół leży\" jak w większości \'plaskaczy\' ;/ Dla mnie to wygoda.
Silniczek szybko się rozgrzewa, a potem rewelacyjnie grzeje. Z początku tylko zanim w całym samochodzie zrobi się ciepło zimno mi w kolana (brak nawiewu na tej wysokości). W nogi cieplutko. Tylna szyba również rewelacyjnie szybko się rozgrzewa.
REWELACJA! Jak już wspomniałem, tu się siedzi, co nie męczy karku (nie trzeba cały czas nienaturalnie przytrzymywać głowy w nienaturalnej pozycji jak w \'plaskaczach\'. Miejsca dla kierowcy jak i pasażera jest okay. Z tyłu również nie ma problemu.
Tutaj trzeba samemu zadziałać w celu kupna mat wygłuszających, etc. powyżej 70 jak dla mnie BARDZO głośno.... a tam, od 130 km/h to radio można wyłączyć. albo stracić słuch.
W lecie gdy spokojnie jeżdzę (piątka przy 50km/h) na mieście spada do 4,8l/100km. W zimie o 1 litr więcej. Na trasie - w lecie (90km/h) 4,3l/100km, w ziemie 5,8-6,3l/100km. Przy 162km/h (na autostradzie) (Vmax tego samochodu) to smok - 8 litrów.
Część tanie jak barszcz! Kupowałem tylko oryginalne. Przy tej cenie to grzech kupić podróbkę.
brak
Gdyby nie \'bogata\' przeszłość tego egzemplarza nie byłaby konieczna wymiana głowicy, lewej piasty i 5 lewych łożysk. Podczas wymiany tarcz hamulcowych wymagana wymiana łożysk - są wciskane, czy jakoś tak i trzeba kupić nowe. Aaa i zacisk klocków z lewej strony mnie ładnie zaskoczył - skubaniec się zablkował. Myślałem, że koło się zapali - takie było gorące ;)
- zużycie paliwa dla silnika 0.8 i 51KM 38kW