Ocena kierowcy - Daewoo Leganza

Tanaka, 19 lat temu
Silnik 2.0 133KM 98kW
Rok produkcji 1998
Daewoo Leganza 2.0 133KM 98kW 1997-2001 - Oceń swoje auto
samochód moje spelnione marzenie, oby trzymal sie jak najdluzej
elastyczność przy mocy 133 zadawalajaca, żadne odgłosy nie dochodza do kabiny, żadne poważne wycieki z silnika, problem stwarza przynajmniej mnie uszczelka pod głowica troszeczkę z niej sie leje, niewiele ale jednak
szybkie przelozenia, przy odrobinie wprawy naprawde szybkie przełożenia. biegi idealnie wskakuja na swoje miejsca, nie ma żadnego latania drążka. u mnie przy odłożeniu nogi z gazu dochadża lekkie stuki w tunelu skrzyni biegów. nie przeszkadza jednak to w niczym i nie zdaża sie zbyt czesto. w sumie praca na dobra 5.
dobrze trzyma sie drogi, ale nie dziórawej przy szybszej jeżdzie autko może przy górkach oderwac sie od drogi :D, ogólnie zdaje egzamin,
lusterka dobrze ustawione, nie za małe, dobre lusterko wsteczne.
wszystko pod reką,
klimatyzacja pełna naprawde super chodzi, mierzone przeze mnie temperatura schładza do -8 stopni, klimatyzacja to poprostu koniecznośc w dzisiejszych czasach. dużo stopni natęzenia, i ustawien nadmuchu, można tez włączyć funkcje auto, która bedzie sama dbała o odpowiednia temperature(czujnik jest pod rzednia szybą).
dużo miejsca nawet dla dużego kierowcy mam 190cm wzrostu a mysle ze do 2m by sie zmiescił ktoś. fotele regulowane przud tył, poddupie regulowane oraz przydatna w jedzie dzwignia pod kregi ledzwiowe, kregoslup sie nie meczy szybko, super sprawa.
delikatne szmery silnika dochodza do wewnatrz, oraz u mnie nieszczelne szybki, uszczelki sa troche nietrwale. ogolnie bez zarzutów.
mam lpg srednio spala mi 10 i to jest żelazna 10.!!
nie kupi sie za tą cene auta tej klasy, każdy to powie, radze kupowac wersje z najbogatrzym wyposażeniem.
wycieraja sie sreberko na uchwyty do otwierania dzwi od wewnetrznej strony.
narazie tylko peknieta nagrzewnica, z powaniejszych usterek, wymiana plynów i dobry olej pozwola na dluuuga jazde.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 133KM 98kW [l/100km]

10,2