Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Sedan

Silnik 1.6 i 16V 106KM 78kW
Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: 5 lat
Daewoo Lanos Sedan 1.6 i 16V 106KM 78kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : bardzo twarde na w sam raz na polskie drogi
auto polecam osobą które lubią jeździć samochodem a nie spędzać czas w serwisach,części tanie a cena auta nie jest jakoś odstraszająca może nie ma to super wyglądu ale na pewno docenią to auto osoby które nie mają za wysokich dochodów plus jest taki że sporo rzeczy można samemu sobie naprawić jak ma się ku temu odpowiednie warunki i umiejętności
silnik spisuje sie doskonale silnik ma dobre chłodzenie zimą ciężko doprowadzic w cyklu miejski do rozgrzania go do temp załonczenia dmuchawy chłodnicy
po 150 tys wymieniłem tarcze sprzęgła na valeo i przekładnie do zmiany biegów koszt czesci 250zł
twarde zawieszenie drązki kierownicze tak szybko się nie zużywają jak w fiatach co niektórych roche poduszki pod amortyzatorami kiepskie są zamienniki malo żywotne już 2 razy robiłe poduszki
tak sobie ale maluch to nie jest
zimą długo trzeba czekać na to by rozgrzał sie ślinik może by pomogło osłonięcie chłodnicy ale ja takiego myku nie stosowałem
kierowca w miarę pasażerowi z tyłu trochę lubią się cisnąć jak się piszą na jazdę
szału nie jak jedzie się coś zawsze stuka w desce pewnie to plastiki itd ale wystarczy zaopatrzyć się w dobry system audio i wszystko gra i buczy
spalanie nie jest małe na tasie około 10 litrów gazu przy spokojnej jeździe w cyklu miejskim 12-14 ale wszystko też zależy też od trybu jazdy zimą zawsze trochę więcej no jeżeli ktos nie szarżuje to w miescie potrafi mi salic 11l gazu
auro mnie jak naraziepoważnie nie zawiodło ma pare drobiazgów czasem obroty mu fiksują i są za wysokie wyczysciłem już pzrepustnice silnik krokowy i czujnik tps nic nie pomogło czasem pomaga reset kompa tzn wyjecie bezpiecznika i od nowa zaprogramowanie wolnych obrotów ale na rzie da sie jezdzic więc nie jest to taki aż straszny problem
git nie było poważnych usterek

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 106KM 78kW [l/100km]

11,7