lanos to konstrukcja naprawdę udana.zapewne naraże się wielu fanom złomu z zachodu, ale lanos jest napewno lepszym autem niż 10 letni golf 3.lanos jest autem szybkim,wygodnym i tanim w utrzymaniu.sylwetka lanosa jest również o wiele nowocześniejsza niż sylwetki pseudoaut przybywających do nas za odry.jeśli ktoś chce kupić stary niemiecki samochód to niech lepiej pomyśli i rozważy zakup lanosa,który napewno bezawaryjnie przejedzie kilkadziesiąt tys.kilometrów.
silnik zachowuję się jakby miał conajmniej 200 koni.jest elastyczny.moim lanosem jechałem 180km/h i silnik pracował przy tej prędkości bez protestów.
pracuje bez oporów,jedyną jej wadą jest kiepskie rozwiązanie wstecznego biegu a konkretnie jego włanczanie.
mój jest trochę twardy ale nie pochyla się na zakrętach,auto pewnie się prowadzi przy dużych prędkościach.tragedią natomiast są opony marki hankook odradzam jazdę na nich.
trochę przeszkadają tylnie i przednie słupki.
wszystko pod ręką,duże przyciski,po prostu ideał.
wentylacja i ogrzewanie wydajne.
jak na kompakt ilośc miejsca w lanosie jest ogromna.większa niż w golfie.
tu konstruktorzy chyba zaoszczędzili przy wyższych obrotach wyrażnie słychać motor,ale mi to nie przeszkadza a nawet się podoba.
w tej kategorii lanos pokazuje dwa oblicza.z jednej strony wzorowe spalanie na trasie a z drugiej spory apetyt w mieście przy zimnym silniku.
nic równie dobrego za te pieniądze nie ma
popsuł mi się jeden czujnik
nie było poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW