Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Sedan

Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Daewoo Lanos Sedan 1.5 i 86KM 63kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : ogólnie BEZAWARYJNOŚĆ
Układ hamulcowy : wielu ludzi narzeka-ja chwale. w aucie można oszczędzać na czym innym a nie na oponach, bo to podstawa
Karoseria : zero rdzy
Układ elektryczny : wszystko ok, nie jest tego za dużo, szyby otwierają się i zamykaja bez zacięć, cebtralny tez działa bez zarzutu
jak się o auto dba to auto się odwdzięcza. nie katuję auta i nie wkładam w bezsensowne naprawy za szpan. ale jeśłi trzeba to auto potrafi pokazać pazury i rwać jak szalony
jak dla mnie bez zarzutu, po założeniu magnetyzerów pracuje ciszej i bardziej spokojnie. bardzo elastyczny
po wymianie sprzęgła czasem(rzadko) ciężej wchodzi wsteczny
był troszkę za miękki z tyłu jak rodzinka siedziała, zdarzyło się zahaczyć o progi spowalniające, lecz problem rozwiązałem poprzez wymiane tylnich sprężyn na twardsze i jest ok. Delikatnie za miękki na zakrętach, ale daje rade, mozna się przystosować. ta miękkośc znakomicie rekompensuje się na naszych dziórach drogowych- nie czuć ich tak bardzo jak na twardym zawieszeniu
czasem przeszkadza przedni słupek, ale jest dobra widoczność, bok przód tył na 5, po skosie(podczas lewoskrętu na skrzyżowaniu) daje +4
nie jest źle,nie jest dobrze, ale jest OK
grzeje się szybko, szybko przerzuca ciepło do środka. jadę do pracy 10 km i w połowie już mam cieplutko w środku.
z przodu OK, z tyłu da się wytrzymać choć mogło być lepiej
na wyższych obrotach słychać silnik, tak do 3 tyś jest OK. powyżej 130 jest głośno,ale ta prędkośc na Polskę wystarczy w zupełnośći
nie pali mało,nie pali dużo. po ząłożeniu magnetyzerów spalanie spadło. koszt przeglądu standard: 99zł. koszty napraw śmieszne, pewnie dlatego iz autko wypadło z produkcji. ale jak się auto szanuje to auto się odwdzięcza. oprócz części eksploatacyjnych, wężyka i uszczelki nic się nie dzieje z tym autkiem
za tą cene rewelacja. za 5.5tyś można mieć taką bezawaryjną zabaweczke
poza wymianą części ekspolatacyjnych nic się nie psuje, leje i jade, leje i jade, leje i jade i jade
usterki jaie były to pękniety wężyk od dostarczania powietrza do silnika, pęknięta uszczelka pomiędzy silnikiem a cewką i poprzegryzane przewody przez kuny.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW [l/100km]

7,4