Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Sedan

Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Daewoo Lanos Sedan 1.5 i 86KM 63kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : Jeżeli masz możliwość zakupu auta używanego to moja rada, kup Lanosa
Układ hamulcowy : Tylne bębny hamulcowe do wymiany - max. po 6 latach, ja czekałem zbyt długo
Układ elektryczny : Należy zadbać o przewody - nie żałować grosza to daje wyniki
Jak na tak długi okres ekspoatacji, doskonała - miałem jeszcze jedno tak doskonałe i niezawodne auto - Trabant
Przez czły czas ( abyło to 10 lat) nie miałem z nim kłopotu, oczywiście poza przewodami w/n. Oczywićie we właściwym czasie były wymieniane konieczne elementy jak; paski, olej i filtry.
W tym przypadku - po 7 latach wystąpił kłopot z 5-tym biegiem, wchodził ale z pewną trudnością, poza tym bez uwag.
Doskonały nigdy nie miałem probloemów.
Z widoczności aw Lanosie jest trochę problemów, zwłaszcza lewa strona od kierowcy, za szeroki słupek, przy skręcie w lewo należy się wychylić.
Właściwiwie bez uwag. Wiadomo iz nie da się brać zakrętów przy zbyt dużych prędkościach - idealną prędkością dla Lanosa to przedział 50 do 60 km/h maximum
Z tym miałem zawsze problem, ogrzewanie owszem ale wentylacja niezbyt dobra, zwłaszcza w lecie.
Ponieważ mam 190 cm wzrostu - wiadomo że za mną długo się wygodnie nie posiedzi. Jest to auto dla tych o wzroście nie przekraczającym 170 do 175 cm
srednie - po 5 latach eksploatacji silnik wprawdzie nie zagłusza, ale jest s łyszalny.
jadąc na benzynie - średnia miasto i poza to 6.5/7.5 l/100. Gaz do 10 l w mieście , a poza w granicach od 8.5 do 10 l/100 W moim przypadku, był to czas że przglądy miałe za darmo przez 3 lata - luksus.
Kupiłem Lanosa za 34.200.- zł w stosunku do czasu eksploatacji ( i na tamte czasy) ten stosunek nie jest wygórowany. Reasumując - sprzedałem go za 6000.- zatem przeliczając cenę na przebieg - jest to cena nie wygórowana
Idealna przez pełne 10 lat, nigdy mnie nie zawiódł
Po 10 latach musiałem naprawić tylne hamulce