tanie auto, bez bajerów. jako wół roboczy spisuje się znakomicie. w dodatku jest ładny. przede wszystkim niezawodny i to jest jego największa zaleta. godny polecenia jeśli ktoś potrzebuje taniego auta do jazdy a nie do szpanowania. mój lanos ma 10 lat przejechałem nim 194.000km i nic się z nim złego nie stało. bardzo bardzo dobry samochód. ocena 5
nigdy nie zawiódł, występuje falowanie obrotów ale to nie uniemożliwia jazdy, silnik oceniam na 4plus
nie mogę się przyczepić. biegu wchodzą tak jak powinny i tyle. okazjonalnie z wrzuceniem wsteczego ale to drobiazg. 4plus
nie ma zawieszenia focusa, ale na polskie drogi jest idealne. dobrze się nim jeździ po tych wszystkich dziurach. jest bardzo trwałe. 5
bez zastrzeżeń. 5
fotele są troche nie wygodne. na dłuższych trasach potrafią zmęczyć. poza tym wszystko ok. przełączniki na swoim miejscu i obsługuje się je intuicyjnie. 4+
żeby usunąć parę z szyb trzeba to zrobić na najsilniejszym nawiewie, wtedy jest głośno. powoli nagrzewa samochód. 4
nie za wiele ale wystarczy. z tyłu trochę ciasno. 4
bardzo przeciętnie, ale w samochodzie za taką cenę do przyjęcia. 3
silnik 1,5 86KM LPG, w mieście spala trochę za dużo, ale w trasie jest już bardzo w porządku. nie ma złotego środka, ale nie moge narzekać. 4plus
nigdy nic sie nie popsuło. samochód zawsze zapalał, zawsze dojeżdżał do celu. wymiana podzespołów tylko na skutek ich zużycia (w koncu auto ma 10 lat i 194.000km na liczniku). po 9 latach wymieniłem głośniki w samochodzie i radio. to wszystko. naprawdę niezawodne auto. 5plus
żadnych usterek. kompletnie nic nie zawiodło. jestem bardzo zadowolony. 5plus
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW