Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Sedan

Rok produkcji 1998
Daewoo Lanos Sedan 1.5 i 86KM 63kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : bezawaryjność
Karoseria : trzeszczące plastiki
Zawieszenie : mało trwałe końcówki drążków kier.
tanie i ekonomiczne w eksploatacji auto, dużo miejsca w kabinie i w bagażniku. Do codziennego użytku na krótkich trasach warte polecenia
Jak na 86 koników mocy to nie jest żle, przy wyprzedzaniu trzeba kręcić silnik powyżej 3 tys. obrotów . dobra elastyczność na 3 biegu
ostatnio trochę zaczęła mi trochę haczyć jedynka ale do tej pory nie było problemów
zawieszenie za miękkie, przy 4 osobach dorosłych na wybojach i w ostrych zakrętach mocno buja
przy parkowaniu tyłem utrudniona widoczność
raczej wszystko pod ręką
przy padającym desczu parują mocno szyby i nawiew trzeba mieć włączony na 3 a to robi sporo hałasu, w zimie na nagrzanie się auta trzeba poczekać z 8-10 min.
przy tej wielkości auta jest naprawdę sporo miejsca dla 4 osób i bagaży
powyżej 120 km/h robi się naprawdę głośno za sprawą pędu powietrza, przy niższych prędkościach silnika mało słychać
jeżdżę głównie na LPG, po mieście na krótkich trasach potrafi spalić 11 litrów a na trasie można zejść poniżej 8.5 litra także nie jest żle uwzględniając cenę gazu do benzyny, naprawy nie kosztują dużo
za tą cenę - rewelka
wbrew wszystkim poglądom jakie usłyszałem przed kupnem tego auta- ten samochód jest naprawdę mało awaryjny. Fakt, że plastiki trochę trzeszczą i jakość tworzyw jest kiepska ale za te pieniądze to naprawdę niezawodne auto i nie pamiętam co w nim ostatnio naprawiałem
w ciągu 4 lat eksploatacji tego auta wymieniłem pękniętą tylną sprężynę (po wpadnięciu w dziurę z pełnym obciążeniem) i końcówki drążków ale to głównie zasługa naszych "wspaniałych" polskich dróg. Poza tym po 110. tys km. zaczęlo mi wyć przednie łożysko lecz wymiana nie była droga. Jestem mile zaskoczony bezawaryjnością tego pojazdu. Do tej pory nie zdarzyła mi się żadna poważna usterka która by uniemożliwiła jazdę.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW [l/100km]

9,3