Wiadomo ze to nie Vw, Audi czy Mercedes.Za takie pieniadze rewelacja
Silnik(w moim aucie SOHC, bardziej udana i niezawodna od DOHC choc troszke slabsza) wykazuje sie dobra kultura pracy i elastycznoscia, w szczegolnosci na trasie miedzy predkosciami 100-140(na 5biegu)Moment obrotowy jest zozlozony rownomiernie dlatego auto przyspiesza dobrze od niskich obrotow.Silnik lubiacy wysokie obroty!Predkosc max jaka udalo mi sie uzyskac to 180km/h(do 170 przyspieszal bez prolemow, plynnie)
Skrzynia pracuje prawidlowo choc brakuje jej precyzji(nie zacheca do sportowej jazdy choc silniczek tak) i biegi w szegolnosci pierwsze wchodza z delikatnym oporem.
Uklad kierowniczy jest przecietny, srednio precyzyjny(po wymianie amortyzatorow na olejowo-gazowo troche sie poprawilo).W standardzie samochod zachowuje sie miekko, kolyszac sie.Uwazam ze to wina seryjnych amortyzatorow po wymiannie na gazowo-olejowe(polecam) autko stalo sie znacznie twardsze i bardziej stabilne.
Uwazam ze dobra.
Zares foteli w moim modelu jest slaby(po 99r podobny sie polepszyl), tak samo jak regulacja kierownicy.
Dosc dlugo sie nagrzewa ale ok.
Dla mnie wystarczajaca.Do 1.80cm wzrostu mysle ze jest dobrze.
Kabina(Silnik) wyciszony b.dobrze(Silniki DOHC sa glosniejsze)
I to chyba jest wiekszy minus Lanosa, na trasie jest calkiem przyzwoicie ale juz w miescie gorzej(w zime 10-12litrow przy krotkich trasach)
Stosunek jakosci do ceny jest Bardzo Dobry.Prosze pamietac ze jestem pierwszym wlascicielem!
Elektryczne szyby (przetarl sie kabelek)
Samochod uzywam od nowosci i moge powiedziec ze po 9latach popsula sie tylko 2 rzeczy(nie liczac czesci ktore zuzywaja sie w kazdym samochodzie), 1)modul przy silniku(juz nie pamietam od czego, 300zl po znajomosci) i 2) czujnik od ABSu.Naprawde dobre Auto!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW