: po 10 latach zero rdzy; np. focus mojego kolegi z 2001 roku wyglada jak zardzewialy gdzyb; zero problemow z czymkolwiek
takie troche toporne autko ale cenie go za jego dobre wlasciwosci w jezdzie w zimie i prostote; poza tym pomimo ze wielu smieje sie z tego auta to za takie pieniadze jest to naprawde dobry wybor
taki sobie moglby byc nieco bardziej dynamiczny; polecam przerobke na gaz; to auto bardzo dobrze znosi \"zagazowanie\" nie widze praktycznie zadnej roznicy w jezdzie na benzynie czy na gazie
bardzo dobra zwlaszcza dla tych co musz pokonywac duze spadki ( w stosunku do toyoty yaris bo taka mamy od 3 lat daweoo lanos to mistrz pokonywania duzych wzniesien i zjazdow w zimie); bardzo dobrze zestopniowana skrzynia biegow zwlaszcza dla jazdy zimowej; krotkie jedynka i dwojka dzieki czemu mozna pokonac strome zjazdy na drugim biegu bez wiekszego stresu; polecam Miechelin Alpin na zime spisuje sie wspaniale
wlasnosci trakcyjne stosunkowo dobre; natomiast kazde najechanie na gleboka dziure konczy sie niezlym lomotem
zupelnie dobra; bardzo latwo sie parkuje tylem lub przodem; niezly skret
dobra; naprawde dobra; zwlaszcza ze nie ma za wiele gadzetow w tym aucie; takie proste wozidlo
w przypadku korzystania z gazu w zimie sa spore problemy z odlodzeniem przedniej szyby; niestety
to jest duzy mankament tego auta
z przodu bardzo dobrze z tylu troche ciasno; wyprofilowanie tylnych siedzen dosc marne
tu mozna miec pewne zastrzezenia; zwlaszcza nieszczelnosc kontaktu szyba-drzwi jest sporym mankamentem; poza tym ok
w trasie na benzynie okolo 7l; w miescie 9l przy umiarkowanej jezdzie; na gazie (ktory mam od 2 lat) w jezdzie miejskiej to 10-10.5 l l/100km + 1l bezyny na 100 km (instalacja landirezzo) wiec zupelnie dobrze
wzorcowy
wbrew pozorom jest to naprawde przyzwoity samochod o bardzo dobrej trakcji w warunkach zimowych; chociaz przebieg naszego egzemplarza wynosi okolo 50000 km (auto dostalem w spadku po ojcu) to mimo wszystko po 10 latach wszystko dziala jak trzeba; po wymianie standardowego ogumienia (kormorany) na Goodyear 82T naprawde auto prowadzi sie bardzo ale to bardzo dobrze; jest duzo bardziej stabilne niz nasze drugie auto toyota yaris (2005 rok)
tu musze dodac ze od 25000 km auto jest na gazie i dziala bez zadnych problemow
lepsza niz w toyocie (tu nie nalezy sie smiac chociaz wielu moze byc odmennego zdania); wymienilem tylko uszczelke pod pokrywa zaworow i to wszystko; olej Mobil 5W/50 zuzywa okolo 0.5l/10000 km; koncowy tlumik wymienilem dopiero w tym roku
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 100KM 74kW