: Żywotność. Siedem lat bez większych napraw, ponad 100tyś kilometrów i wciąż bez problemów.
: Instalacja gazowa czasem ma swoje złe dni.
Rewelacyjny samochód, który nigdy mnie nie zawiódł. W tym przedziale cenowym numer 1.
Silnik bardzo elastyczny, doskonały do jazdy po mieście, niezbyt dobry na trasy wyprzedzanie powyżej 120km/h staje sie problemem
Bardzo dobra widoczność we wszystkich kierunkach.
Wszystko na swoim miejscu, wygospodarowano nawet uchwyt na napoje.
Z wentylacją są pewne problemy, w deszczowe dni często paruje przednia szyba, a nawiew powietrza nie daje sobie rady. (Od strony kierowcy działa sprawniej niz u pasażera)
Jest OK. Z tyłu oczywiście troszkę ciasno.
Przy prędkościach powyżej 100km/h zaczyna szumieć i świszczeć. Drzwi słabo wytłumione.
Dość ekonomiczny. W mieście nie pali więcej niż 9 gazu, nawet przy ostrej jeździe. Na autostradzie rekordowo niskie spalanie jakie miałem to ok 5l/100km gazu, jadąc w cztery osoby obładowany jak wielbład
Doskonały!
Mały problem z otwierającym się wlewem paliwa - rozwiązany domowymi sposobami :-) Szyby tylnich drzwi mają tendencję do minimalnego opadania przy czestym zamykaniu - ten typ tak ma. Jak na 7 lat to tak naprawdę NIC!
ZERO!!! :-) Jak do tej pory nigdy mnie nie zawiódł, choć jak chyba każdy samochód z gazem czasem "strzela", czy gaśnie - zawsze jednak szybko się podnosi i jedziemy dalej bez niespodzianek :-) Warunkiem bezawaryjności są regularne i terminowe przeglądy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW