Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Sedan

sasha85, 18 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 2003
Daewoo Lanos Sedan 1.4 i 75KM 55kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
jest troche ciasny jak dla mnie ale jego bezawryjnosc rekompensuje wszystko. moze pomyslicie ze moglem w 2003 za 32tys zl kupic sobie jakiegos starego golfa albo astre albo jeszcze cos innego ale co nowy to nowy. znajomi majacy "niezawodne" niemieckie samochody spedzaja duzo wiecej czasu u mechanikow niz ja i napewno rachunki tez maja wyzsze ale za "luksus" (haha) trzeba placic
mógłby być mocniejszy ale i tak nie jest żle
czasami trzeba poprawic jedynke albo wsteczny
troche myszkuje po drodze przy wiekszych predkosciach tak pow 140kmh a przy parkowaniu trzeba sie przyzwaczaic do braku wspomogi
nie narzekam ale czasami w lukach przeszkadza mi lewy przedni slupek
dla mnie ok
nagrzewa sie szybko ale podszas deszczu z kompletem pasazerow czasmi sobie nie radzi z para
mam 195cm i casami sobie wylaczam kolanem silnik na zakrecie a w dluzszej trasie dretwieje noga przez krotki fotel
od 110kmh troche głośny a im wiecej tym bardziej a przy 170 to juz sie nie mowi
pali zalezy jak sie jezdzi jak mi sie spieszy albo troche go katuje to prawie 12 gazu pali a jak pozyczylem go szwagrowi to sie w 9 litrach zmiescil na szczescie udalo mi sie zalozyc gaz i dotego jeszcze mieszalnikowy choc niektorzy twierdzili ze jak samochod ma OBD to sie nie da. (gdy zakladalem byla duza roznica w cenie 2000 a 4500 teraz jest troche taniej)
nic innego za 32 tys zl tej wielkosci nie bylo ale nie zaluje wyboru
jak na taki przebieg to tylko raz mial awarie - pompka paliwowa sie spalila ale zawsze mozna jechac przeciez na gazie;-) jezeli sie ma. dwa razy wymienione lozyska w tylnych kolach i przepalony tlumik ale to sie nie liczy bo to raczej zuzycie niz awaria
brak - jeszcze jezdzi i nic nie wskazuje na to zeby mial sie rozsypac oczywiscie regularnie dokonuje w nim przegladow co 15 tys i wymienieam wszystko co moze nawalic podczas nasetepnych 15 tys km przez ktore nie zagladam do serwisu

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

9,5