Jak już wspomniałem ,na opinię zapracowała firma,bo sam samochód jest OK! Trzeba zobaczyć opinie internetowe i ceny Lanosów na zachodzie-i wszystko jasne! W moim roczniku znalazłem dwa parchy korozji-to wszystko.
Silnik o poj.1,6 jest bardzo dynamiczny,zupełnie nie przeszkadza fakt zasilania go LPG,choc staram się jeździć również na benzynie-czy zasilany tak,czy tak- trochę "żre" paliwa,ale w tych egzemplarzach silniki są oplowskie i generalnie nie miałem z nim kłopotów-jest OK!
Biegi są dobrze dopasowane,choć czasami na trasie brakuje 6-tki
Samochód bardzo dobrze trzyma się drogi,ale zawieszenie (jego elementy) nie wytrzymują konfrontacji z beznadzieją polskich dróg i trzeba co rusz coś wymieniać w zawieszeniu
Jestem zadowolony,choć prawy tylny słupek jest szeroki i trzeba uważać,szczególnie w mieście
Dobra,wszystko pod ręką,generalnie nie psujące się
W zimie nagrzewa się bardzo długo,ale jak już się nagrzeje to OK,słaby nawiew na przednią szybę, latem słaby nawiew na pasażera
Jestem duży i nie narzekam na brak miejsca, z tyłu też jest w porządku
Generalnie nie można narzekać, przy większych prędkościach trochę głośny, ale jest OK
Przeglądy w ASO-dno!!! drogo i kompletnie nie fachowo.Lepiej naprawiać u porządnego fachowca,zamienniki nie drogie(generalnie oplowskie).Zużycie paliwa duże ale ogólnie jest OK
Niezbyt duże pieniądze i zupełnie porządny samochodzik, ja mam Lanosa 1,6-jest OK !
Jak na auto,które w naszym kraju n ie ma dobrej opinii(ale to chyba wina koncernu)to samochód bardzo dobry,generalnie trochę nim już przejechałem, i mam zamiar zmienić auto-z tym,że nie wykluczam możliwości kupna tego samego autka, tylko trochę młodszego.
Padła mi uszczelka pod głowicą,pompa wodna,łożyska w kołach,wydech...........i to wszystko! To znaczy ogólnie bez awarii!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 106KM 78kW