: Przyśpieszenie! Naprawde nie spodziewałem się po koreańcu takiej werwy na 2 i 3 biegu:P
Przeniesienie napędu
: Skrzynia jest częstym problemem
Układ hamulcowy
: Też nie należy do najlepszych
Auto ogólnie dostępne, dla młodego kierowcy, albo właśnie na firmę. Nie polecam wersji z mniejszymi silnikami.
Akurat silnik w tym aucie jest ok pod względem osiągów...Nie jednego zadziwia przyśpieszenie w Lanku. Kultura pracy ok, jeśli mamy dobrze skręcony kolektor z wydechem. Elastyczność przeciętna ale ogólna ocena to 4.
Skrzynia bardzo słaba, plastikowa, często potrzebna jest wymiana zestawem naprawczym, i ja przy 300k wydalem jednorazowo 500zl na ogólną naprawę i wymianę części w skrzyni.
Sterowanie-przeciętne, kontrola na nierównościach - zła, bardzo słaba stabilność auta przy przyśpieszaniu w zakrętach albo przy ostrym wyprzedzaniu.
Co do widoczności to nie miałem nigdy problemu z cofaniem:) Tylna szyba schodzi nisko i widać wszystko ok. Jedyny problem to słupek za tylnymi drzwiami, ale ten czarny punkt spokojnie wychwycimy w lusterkach. Daję w tym dziale 5!
Przeciętna. Ogrzewanie zimą, potrzebuje dobre 10min aby zadziałać w pełni swoich możliwości. Latem chłodzenie kiepskie, zmienia się podczas szybkiej jazdy.
Tu też wysoka ocena, kierowca i pasażer mają sporo miejsca, z tyłu trochę gorzej ale 4 osoby jadą komfortowo.
Pod tym względem jest umiarkowanie. Nowsze modele (2000-> ) mają dobre wyciszenie kabiny od komory silnika, ale mój rocznik niestety nie załapał się na te rarytasy:P
Niezbyt kolorowo... 9,5-10 w trasie (110-130) 11-12 w mieście (ale z niezłym butem:) Pełna wanna Pb95 powinna wystarczyć na 400-450km (45L) Trochę więcej przejedziemy na 98, ale wtedy cena baku waha się w cenie 230-250zł ;/ Przegląd standard 120-150zł, ewentualne naprawy to koszty części ze stajni \"OPEL\" tak więc nie jest za drogo. Częsta naprawa ręcznego, szybkie zuzycie okładzin, sprężyn...
Niedrogie, a na pewno jakościowo nie odstaje od reszty, droższych aut. stosunek jakość/cena 5!
Nie zanotowałem dużej ilości usterek...Jedyne na co zwrocilem uwagę to wymiana żarówek. Wewnątrz wymieniłem wszystkie na ledy, a z zewnątrz, na porządne firmowe. 2 lata bez wymiany ani jednej z nich:)
Zasada jest tak: Jak ma się coś zepsuć, to pożądnie!
Wymiana sprężyn, amortyzatorów, i niektórych części silnika. No i nieszczęsna skrzynia!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 106KM 78kW