Troche slaby na dole ale jak sie juz rozkreci to idzie ladnie.
Jest to DOHC wiec z tego wynika to ze przy starcie jest wolniejszy od porownywalnego lanosa 1.4, ale za to jak sie rozkreci to od 2biegu juz lepiej
glowne problemy z autem mialem przez instalacje gazowa (np wymiana wtryskiwaczy) no i bierze olej ale 1l/10tys to standard :)
przy obecnym przebiegu czasami ciezko wchodza biegi i wsteczny na ogol zgrzyta ale jestem 3 wlascicielem wiec auto swoje przeszlo
jest niezle - choc amortyzatory przy 90tys sa juz wymienione, koncowki drazkow i inne drobiagi tez, ale jezdze nim raczej ostro a Krakowskie drogi nie sa najlepsze
tylna szyba nie jest za wielka ani najlepiej ulozona ale widac dobrze
no i w zimie niesamowicie czesto robi sie zaparowana - a w usunieciu nie pomaga ciagle przepalajace sie jej ogrzewanie
wszystko pod reka i miejsca raczej duzo
na ogol jezdze nim sam (5 drzwiowy HB) lub z dziewczyna ale w 4 i zapakowany tez dawal sobie rade
ciegna od nawiewu jak pekna to masakra naparwiac ale jakos sie daje
w zimie podczas skrobania szyb calkiem ladnie sie nagrzewa
w lecie z braku klimy tak sobie
tylna szyba ciagle zaparowana ale ten model tak ma
z przodu miejsca duzo choc wolalbym fotele z lepsza regulacja i miejscem na nogi ale przy 182cm wzrostu sie mieszcze i nawet mozna za mna siedziec chociaz z tylu juz nie najlepiej z miejscem
ja lubie prace silnika i wydech wiec nic mi nie przeszkadza choc plastiki sa raczej toporne no i czasami cos skrzypi (ale bardzo zadko)
na benzynie ok 11l/100km w miescie a gaz ok 14l/100km ale podobno mozna mniej jak sie delikatniej jezdzi
mnie sie to zadko zdaza choc czasami probowalem
nowego bym nie kupil bo ceny sa chore ale jako uzywany jest ok
bywaja jakies stuki i w sumie to drobiazgi sie zdazaja (przerwane linki od nawiewu, ogrzewanie tylnej szyby itd) ale ogolnie jest ok
z wiekszych usterek tez sie zdazalo (wtryski, zawieszenie) ale byla to wina eksploatacji albo serwisu poprzedniego i to glownie dlatego sa problemy
i jeszcze kiepska instalacja gazowa sprawiala problemy ale juz jest inna i ta jest ok (poprzedni wlasciciel oszczedzil przy instalacji gazu :/ )
cos stuka w wymienionym zawiszeniu i nikt nie wie co :)
bierze olej
ale ogolnie to OK
w zimie palil zawsze i od kopa :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW