Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Hatchback

milired, 19 lat temu
Silnik 1.5 i 86KM 63kW
Rok produkcji 1998
Daewoo Lanos Hatchback 1.5 i 86KM 63kW 1997-2003 - Oceń swoje auto
Cóż autko "nie najgorsze" gdyby nie to że się non stop coś sypie, nie polecam starszych niż 4ro letnie chyba że od "dziadków" bo te silniki nie wytrzymują dużych przebiegów a i części wcale nie są takie tanie jak niektórzy piszą, w chwili obecnej do wszystkich marek są"tanie" no chyba że amerykańce ;-)) no i nieszczęsne światła, w maluszkach są lepsze ;-)) i to nie jest przesada ja kilka razy nocą śmigałem na drogowych i nikt nie zauważył tyle że przestawiłem kąt padania światła
oi ta skrzynia, u mnie problem z 1 i 2im biegiem tzn z wrzucaniem
hamulce nie najlepsze
latem jak w saunie, zimą hmmm jakoś daje radę
jak na tę klasę
gwiżdze mi przez uszczelki drzwi powyżej 80km/h jak wieje silny boczny wiatr
nie powala na kolana Chrysler Neon ´95 na full wypasie 2.0 ponad 130KM z wtryskiem gazu można kupić za 11tys a jak to się ma do lanosa... cóz bez komentarza.Chyba jestem masochistą że nim jeszcze jeżdzę;-))) ale to mój pierwszy samochód może dlatego ehhh
hmmm porażka robiłem już: łożysko oporowe sprzęgła, uszczelkę pod głowicą i planowanie tejże(wyciek oleju), wszystkie łożyska kół, 2 tłumiki,mechanizm zmiany wycieraczek a czeka mnie wymiana pierścieni (spala 6litrów oleju na 15tys.),przekładni kierowniczej, łożysko koła (przód) no i problemy ze skrzynią (nie zawsze wchodzi 1 lub 2) aha i padła pompa paliwa.Chyba wystarczy ;-)) jeżdzę spokojnie ale on się i tak sypie nie wiem jak inni to robią że wsio charaszo? niedzielni kierowcy bo małe przebiegi.No i na dachu małe ogniska rdzy
patrz wyżej w "drobiazgach" ;-)) pomimo tych usterek nigdy nie zawiódł mnie w trasie a trochę nim jeżdzę

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW [l/100km]

9,0