Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Hatchback

krzaqmen, 14 lat temu
Silnik 1.5 i 86KM 63kW
Rok produkcji 1997
Daewoo Lanos Hatchback 1.5 i 86KM 63kW 1997-2003 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : bardzo komfortowe, miękkie, dobrze tłumiące dziury
Z auta jestem naprawdę bardzo zadowolony.
Hmmm... mimo tak małej mocy jeździ całkiem przyzwoicie. Jest to typowy samochód miejski, a może nie wszyscy wiedzą że w mieście moc nie jest taka ważna :D ładnie się zbiera, idzie maksymalnie coś ponad 150 km/h czego chcieć więcej od miejskiego samochodu??
nie oszukujmy się - szału nie ma. biegi mogłyby wchodzić lżej i nieco płynniej.
ma miękkie zawieszenie, więc nie wchodzi w zakręty tak jak Mazda323f czy BMW 3, ale źle nie jest. Zawsze wchodząc w zakręt czuję się pewnie i nie gibie mnie na wszystkie strony:P
Są szyby - jest widoczność. czego tu chcieć??
auto jest bardzo proste w środku i bardzo łatwe w obsłudze. Wszystko pod ręką, nie trzeba niczego szukać. Jedynym mankamentem są wycieraczki, które włącza się do góry, a nie jak w autach, którymi do tej pory jeździłem, w dół
tu również szału nie ma. Szyby mi nie parują, ale grzanie nie powala na kolana. Auto sie długo nagrzewa, ale podobno to wina LPG.
Jak na auto o takich gabarytach jest dobrze. z tyłu mieszczą się dwie, trzy dorosłe osoby bez problemu. Raz wiozłem nawet ośmiu pasażerów, ale to tylko od akademika do akademika :P
Wyciszenie dobre. Auto zaczyna hałasować dopiero przy wyższych prędkościach. Taką magiczną granicą jest 115 km/h
auto nie kosztuje prawie nic, jeżeli chodzi o części do niego. Spalanie widać poniżej.
Jeżeli ktoś chce mieć tani samochód, a przy tym dobry jakościowo to polecam gorąco. tylko może z lepszym silnikiem np. 1,5 16V
Raz musiałem zamek centralny wymienić, ale to dlatego że auto jak brałem to stało wcześniej 1.5 roku nie ruszane i zamek najzwyczajniej przykorodował
Raczej nic, poza skrzynią biegów, ale to wina serwisu Opla, a nie samochodu. Miałem problem ze skrzynią (coś mi się biegi zaczęły haczyć). W Oplu powiedzieli że skrzynia jest do remontu kapitalnego. Po odbiorze dalej się haczyła. Dopiero w serwisie Daewoo facet zrobił ją jak należy. Okazało się że poluzowała śróbka która przytrzymywała biegi, a te partacze od Opla auto tydzień trzymali (mechanik w Daewoo zrobił to w 30 minut z przerwą na fajka)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 86KM 63kW [l/100km]

8,6