Ocena kierowcy - Daewoo Lanos Hatchback

Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Daewoo Lanos Hatchback 1.5 i 16V 100KM 74kW 1999-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Panel nawiewu
Zawieszenie : nie jest to suterka lecz jest zbyt mięko ustawiony
Elastyczność silnika bardzo dobra,niestety powyżej 150km/h troszkę głośno jest w aucie (le to wina raczej opływającego powietrza)
5 troszkę krótka , pozostałe biegi ok
Troszkę za miękkie zawieszenie seryjne (polecam montaż gazowych amortyzatorów oraz sportowych twardszych sprężyn) Na seryjnym zawiasie torszkę buja na szybciej pokonywanych zakrętach
Lusterka o odpowiedniej wielkości,jedynie niscy kierowcy mogą mieć problem gdyż siedzisko jest zbyt nisko osadzone (nie mam wersji z regulowaną wysokością fotela)
Zegary czytelne,wszytsko w zasięgu ręki, przyciski z piktogramami o odpowiedniej wielkości
Ogrzewanie na 5- chłodzenie 4- (niestety mam wersję bez klimatyzacji:/)
Szkoda ze nie ma regulacji kolumny kierownicy,przez to niektórym kierowcą może być troszkę ciasno (mi osobiście nie przeszkadza) pasażer nie może także narzekać.Z tył miejsca na nogi dla pasażerów jest nawet sporo,ale osoby powyżej 185cm wzrostu mogą narzekać na brak miejsca na nogi oraz na głowę (mogą zahaczyć o sufit)
Nie jest źle,ale jeśli kręci się autko powyżej 5000 tys.obr jest już troszkę głośno ale dźwięk silnika ma przyjemny na ucha gang (kwestia gustu mi odpowiada)
Na baku w cyklu mieszanym przejechałem 480km na baku kręcąc auto do 3000 tys.obr ale jak ma się ciężką nogę i kręci się pod 5000 tys.obr spalanie już troszkę boli
Auto w 2000 roku kupiłem za 30000 tys.zł Obecnie z taką gotówką można się zasadzać na nową gołą pande lub logana Ja nie mam co prawda jakiegoś super wyposażenia (wsp.kier ,central + alarm z pilota,imobilajzer,el.szyby oraz obrotomierz (uwaga najuboższe wersje go nie posiedaja!!) Więc stosunek jakości do ceny jest Ok
Nie licząc tego iż podobnie jak większość użytkowników narzekam na uszkadzającą się linkę od sterowanie nawiewem jest ok.
Nic dotąd nie odnotowałem ale to może wina tego ze auto pomimo 8 lat ma 35tys.km przebiegu oraz użytkowany jest w rozsądny sposób i przestrzegane są przeglądy.Jedynie orginalny akumalator firmy ZAP Piastów wytrzymał jedynie rok (niestety producent odmówił wymiany na gwarancji:/)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 100KM 74kW [l/100km]

7,7