Pomimo kilku mankamentow,to jeden z moich najwygodniejszych samochodow /dowod : przeciez przejechalem nim 292 000km!!!/
Jesli ktos chcialby tym samochodem tanio podrozowac,to musi sie liczyc z tym,ze na drodze ciagle bedzie przezywal silne emocje,najczesciej zwiazane z wyprzedzaniem ciezarowek...ten silnik z tak zestopniowana skrzynia ,to po prostu nieporozumienie/do tego LPG i -HORROR/ale za to tanio i superwygodnie.
biegi wchodza gladka i sa na swoich miejscach/nawet po przebiegu ponad 290 000/ale ta skrzynia nie jest od TEGO silnika!Bieg trzeci jest zbyt krotki,a piaty nie ciagnie wcale,czworki na wyprzedzenie jadacych ok 90-100 nie wystarcza.Beznadzieja!
Lubie miekkie auta,wiec jestem z niego zadowolony,troche przeszkadza nurkowanie podczas hamowania i bujanie na boki przy gwaltowniejszych manewrach,ale cos za cos,natomiast absolutnym skandalem jest jakosc sprezyn zawieszenia-strzelaja na naszych dziurach z duzym hukiem,to chyba niebezpieczne,co?
Jesli ktos nie jezdzil tak niskim samochodem,to bedzie mial kompleks ciezarowek i autobusow,ciagle zaglada im sie "pod spodnice"...w nocy jest to szczegolnie mile,bo wszystkie swiatla swieca nam w oczy.
Wszystko na swoim miejscu/wyjatek:nawiew powietrza do kabiny przeniesiony na drzwi,nikt nie wie po co?/wspaniala cisza,i fotele bez podparcia ledzwi,czyli plusy przeplecione minusami/ale ciagle pamietajmy o CENIE/
Doskonale ogrzewanie -niestety rowniez latem/!!!/To moj najgoretszy samochod.Zdarzylo mi sie pozostawic go na parkingu kolo zamku w Ksiazu na 3 godziny i juz nie wychlodzilem go do Chelma,/ponad 500 km/ pomimo,ze juz w Swidnicy umylem go na myjni zimna woda i 6-krotnie stawalem w lesie na "wietrzenie".Katalizator w tym aucie moze upiec kazda ilosc duszyczek.GORACO polecam zmarzluchom.
Absolutny komfort ,mnostwo miejsca z tylu,wystarczajaco duzo z przodu.I ten bagaznik!!!5+
Nigdy w zyciu nie jezdzilem tak cichym autem/chociaz mialem okazje prowadzic ok.40 modeli z roznych klas.Uwierzcie-malo jest tak bezszelestnych!
Mysle,ze 9l/LPG sredniego zuzycia /trasa-miasto/ to naprawde niewiele.Slabo ciagnie,to i malo pali...
Nie ma tak tanich i jednoczesnie komfortowych i niezawodnych samochodow.Tylko -NA BOGA -koniecznie z klimatyzacja!
Pekajace sprezyny zawieszenia- z uroczym hukiem i w roznych punktach miasta-najczesciej oczywiscie na torowiskach.Coraz wolniej podnoszace sie szyby.Zacierajaca sie antena.POza tym-bardzo dobrze.
Doskonale:292 000 km ,zuzycie oleju:ok 0,7l/10 000,strach sie przyznac,ale fabryczne amortyzatory z tylu/bez wycieku i stukow/klocki z przodu wymienione po 190 000/nie polecam -jeden pekl przy hamowaniu na szczescie w miescie i niedaleko serwisu Daewoo/Silnik bez wiekszych wyciekow,skrzynia podobnie.BRAWO
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 90KM 66kW