: Bardzo ładny design. W stosunku do Sandero Logan wypada blado!
Auto jest ładne z zewnątrz, zwłaszcza że jest to DACIA. Samochodzik bardzo fajnie się prowadzi, w środku sporo miejsca, bagażnik zaskakuje pojemnością ( bardzo dobry pomysł aby koło zapasowe schować pod podłogą bagażnika). Dobrej jakości opony Michelin (jak na auto ekonomic super).
Samochód jest dosyć wysoko zawieszony (koła 185/65/15) za to duży plus, bez problemu zjeżdżam na drogę leśną lub polną bez obawy że coś się urwie.
Jak na jednostkę 8 zaworową jest dobrze.
Biegi wchodzą jak powinny
Widoczność do przodu i na boki doskonała, do tyłu jest bardzo dobrze tylko dzięki dużym wstecznym lusterkom.
Bez zarzutu, wszystko znajduje się w zasięgu ręki.
Po prostu super, auto nagrzewa się błyskawicznie, a na zaparowane szyby niezawodna klimatyzacja, która działa bardzo dobrze.
Z przodu jeździ się wygodnie, a z tyłu nie jeżdżę, za to bagażnik ja na klasę B więcej niż zadawalający.
OK
W mieście średni 8L, na trasie średni 6,5L.
Jak na tę klasę trochę słabo.
Auto posiadam w najbogatszej wersji wyposażeniowej Lauréate, za kwotę 39 tys. zł (cena bardzo sensowna za takie wyposażenie i 4 drzwi) dostałem auto przestronne o świeżym designie z aluminiowymi felgami,lakierem metalicznym, lampami przeciwmgielnymi, klimatyzacją, pełną elektryką, wspomaganiem, komputerem, systemem audio ( nie jestem audiofilem, także wystarczy mi to w zupełności :))i 4 poduszkami powietrznymi.
Akcesoria w śmiesznych cenach w stosunku do konkurencji.
Auto jest nowe i to w najbogatszej wersji, także póki co wszystko OK.
Auto mam zbyt krótko abym mógł w tej rubryce coś ciekawego napisać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 MPI 75KM 55kW