: Bardzo dynamiczny i zrywny, ciągnie od samego dołu na każdym biegu...pracuje tak cicho jakby to była benzyna.
Samochód użytkuje jako taxi...i szczerze mogę je polecić każdemu...za tą cenę mamy naprawdę dobrze wyposażone i pojemne auto, przy rewelacyjnie niskim spalaniu i całkiem fajnym wyglądzie...Jednak ma też dużo wad ale myślę, że nadrabia to ceną, kosztami utrzymania, niskim spalaniem. Gdyby nie znaczek Dacia myślę, że auto by było hitem.
mogliby nad tym popracować zmieniając biegi mam wrażenie jakby drążęk itd. był ze starego fiata.
Jedyny minus...bardzo kiepska widoczność przez tylną szybę radzę dokupić czujniki parkowania jest to duży minus w mieście.
Bardzo słabo grzeje przy minus 15 stopniach trzeba ustawiać ogrzewanie prawie na maksimum aha i radzę jeździć w potrójnych skarpetkach bardzo słaba izolacja w nogach mimo ustawienia ogrzewania na stopy czuć jak wieje zimno...jadąc godzinę zimą z prędkością powyżej 100km/h można odmrozić stopy.
Spokojnie pięciu dorosłych chłopa się mieści bez problemu nie narzekając na brak miejsca...bagażnik bardzo duży wchodzą 4 wielkie walizy. Duży schowek i schowki w drzwiach, w boczek drzwi wchodzi 1,5 litrowa butelka.
Powyżej 100km/h przy dłuższej jeździe przydałyby się stopery do uszu nawet radio mało pomaga.
Tanie części...tani serwis aso...bardzo bardzo niskie spalanie jazda po mieście w korkach spalanie max 6,5 litra.
Za ta cenę mimo wad warto kupić.
Za krótko posiadam by ocenić.
Za krótko posiadam by ocenić.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi FAP 90KM 66kW