Ocena kierowcy - Dacia Logan I Sedan

Marcin, 19 lat temu
Silnik 1.6 MPI 87KM 64kW
Rok produkcji 2005
Dacia Logan I Sedan 1.6 MPI 87KM 64kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Po przeczytaniu kilku niepoważnych opisów, chcę się podzielić wrażeniami z jazdy próbnej. Samochód prezentuje dobrą relację ceny do oferowanych warunków, jest to tanie auto, więc czego można wymagać.
Silnik działa dość dynamicznie jak na tą konstrukcję, prękość max zadowalająca, ok 160, do kultury pracy nie można się przyczepić.
Jestem bardzo miło zaskoczony, pracuje precyzyjnie i bez problemów, sprzęgło miękkie i wygodne
Trochę wychyla się na zakrętach, ale nie ma większych problemów z pod/nad sterownością. Hamulce jak w Renault - jak żyleta Tłumienie nierówności dobre, lepsze niż w Astrze II
dobra może poza wysokim bagażnikiem ograniczającym widok z tyłu.
Mało przycisków, intuicyjne rozmieszczenie, dobrze rozplanowane. Minus za elektryczne otwieranie tylnich szyb
Trudno stwierdzić po godzinie jazdy, ale grzeje dobrze, klimatyzacja ok.
Nadspodziewanie dużo miejsca z tyłu, nie wiem jak można mieć do tego pretensje. Wygodne fotele, średnio-twarde, dobre na długie trasy
Tu muszę powiedzieć że tragedia do 100 jest dobrze do 120 znośnie, powyżej mamy wrażenie lotu na księżyc rakietą,
Zużycie paliwa dość duże ok 6l na trasie i do 10 w mieście. Cen nie jestem w stanie stwierdzić
nie jestem w stanie ocenić
brak oceny

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 MPI 87KM 64kW [l/100km]