Jestem bardzo zadowolony jak narazie z tego samochodu. Jest stosunkowo cichy, kofortowy, przestronny, oszczędny, niezwodny. Testowałem go na szybkiej autostradzie i po mieście. Nie mam zaztrzeżeń. Cena rewalacyjna, naprawdę warto!
Silnik elastyczny jak na ta pojemnosc również cichy
Skrzynia niezła, lekko wchodzą biegi, choc było i tak ze cos się zacieło, ale to może kwestia przyzwyczajenia, ogólnie bez zastrzezeń!
Układ jezdny jak dla mnie poprostu super. Mięciutki, przyjemnie reaguje na nierówności drogi, miękko pokonuje torowiska itp.
Widoczność poprawna, choć wysoki tylny kuper, przy parkowaniu tyłem trzeba się przyzwyczaić, ale za to siedzi się dość wysoko i dobrze widać drogę.
Przy długich trasach (ok 300 km) kręgosłup nie boli, z tyłu równiez wygodnie i bardzo dużo miejsca, lewarek biegów poręczny, kierownica ze wspomaganiem chodzi dość lekko. We wnętrzu cicho, nawet przy prędkości ok 140 km/h (na autostradzie) wydawało mi się że ucisza się?
Mocny wiatrak, dobrze chłodzi, bez zarzutów, ogrzewania nie sprawdziłem bo narazie upały :)
Przestrzeni dla każdego pod dostatkiem.
Wycisznie, już wspomniałem niezłe
Zużycie paliwa jak na tą pojemność rewelacyjne. Na trasie (jazda po autostradzie) spalił mi 5,8 przy średniej prędkości ok. 110 km/h, więc poniżej danych producenta.
Ja za swoje auto zaplacilem 29900, ma 1 poduszke, wspomaganie kierownicy, centralny zamek i radio cd pioniera, Wszystko co potrzebne.
Drobiazgi - niepoprawnie działające oświetlenie kabiny (od nowości) nie zobaczyłem przy odbiorze, ale nie chce mi się jechać do serwisu, zgłoszę przy pierwszycm przeglądzie! Ponadto po jakimś 1000 km coś zaczeło lekko "śpiewać" w lewych drzwiach (tez zgłoszę). Zwracać uwagę na lakier. Na masce zauważyłem kilka minimalnych wad ok. 2mm, tak jakby zamalowane jakies brudki.
Na razie po przebiegu 5 tys bez jakichkoliwek problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 MPI 75KM 55kW