Ocena kierowcy - Dacia Logan I Sedan

J, 19 lat temu
Silnik 1.4 MPI 75KM 55kW
Rok produkcji 2005
Dacia Logan I Sedan 1.4 MPI 75KM 55kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Na razie jestem zadowolony. Za podobną cenę mógłbym kupić coś dużo mniejszego lub używanego, a tu z tyłu mam fotelik dla dziecka i jeszcze dwie osoby spokojnie usiądą. Do bagażnika można też sporo wrzucić. Auto jest wysokie dzięki czemu latwo się do niego wsiada i wysiada starszym osobom. 3 lata gwarancji więc przez ten czas nie martwię się, że trzeba robić rozrząd, przeguby itp. Na zimę kupię tylko komplet opon zimowych i na tym koniec wydatków
Nie jest źle, na wyższych obrotach trochę głośny
Skrzynia jak na razie OK, tylko czasem ruszając zamiast 1 wchodzi 3 - trzeba się przyzwyczaić, mnie zdarza się to już coraz rzadziej.
Dobry
Z przodu bez zastrzeżeń ale przy cofaniu to z tyłu prawie nic nie widać. Przydałby się czujnik parkowania.
Mogło być lepiej. Nie wiadomo czemu przy dłuższej jeździe boli mnie prawa noga - chyba pedał gazu jest za miękki i trzeba trzymać nogę "w powietrzu" bo jak się oprze na pedale to wpada.
Nie da się ustawić tak, żeby nawiew był na przednią szybę i do kabiny. W efekcie mam zaparowaną albu przednią szybę, albo boczne.
Miejsca jest dużo
Średnio