Ocena kierowcy - Dacia Logan I Sedan

Silnik 1.4 MPI 75KM 55kW
Rok produkcji 2007
Dacia Logan I Sedan 1.4 MPI 75KM 55kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Jeżeli ktoś szuka funkcjonalnego autka to naprawdę polecam
Autko godne polecenia jeżeli ktoś lubi prostotę i niezawodność , funkcjonalne ,pakowne , bagażnik ogromny ,instalację gazowa założyłem IV generacji polską ,zrobiłem na niej ok 20 tys jest bez zarzutu , trzeba tylko wymieniać filtr za 20zł i to wszystko, nie traci na mocy , nie widzę żadnej różnicy w osiągach tylko w portfelu...
silnik elastyczny.do 100km/godz cichy, pózniej niestety głośno,ważne że sprawdzona jednostka i nie trzeba szukać super fachowca do ewentualnych , drobnych napraw czy wymian
skrzynia ok tylko wsteczny trzeba wysprzęglać , troche niedopracowany
autko prowadzi się dobrze , trzyma się drogi w sumie to zależy od kierowcy i jego umiejętności, ma bardzo dobry promień skrętu , tym bardziej że jeżdżę jeszcze fiatem sc i naprawdę jestem miło zaskoczony,wysoki prześwit można wszędzie wjechać
do przodu dobra , przy cofaniu trzeba pomagać sobie patrząc w lusterka
za nisko pokrętła do wentylacji , reszta ok
klimatyzacja działa bez zastrzeżeń , normalna wentylacja również , podczas deszczu jednak trochę paruje bez klimy ale po włączeniu wszystko wraca do normy
nie znam lepszego samochodu z taką przestrzenią dla kierowcy i pasażerów
widać oszczędności , do setki ok pózniej niestety hałasuje , w sumie i tak nie ma po czym jeżdzić szybciej
zanim założyłem gaz w cyklu mieszanym spalał 5.5 -do 6.5 litra benzyny , po założeniu gazu latem z klimą do 8 litrów gazu przy bardzo małym poborze benzyny natomiast w chłodne dni proporcje się zmieniają i na rozgrzewkę bierze więcej benzyny
autko kupiłem z Niemiec z bardzo małym przebiegiem , oczywiście po naprawie lakierniczej , elementy są na prawdę bardzo przystępnych cenach w końcu z pełnym wyposażeniem musiał bym dać 100% więcej kasy Widać na karoserii oszczędność nie wiem ile wytrzyma ale skoro firma daje 5 czy 6 lat gwarancji to chyba nie będzie żle Autko powinno w salonie kosztować max do 30tys z pełnym wyposażeniem
po przejechaniu 26tys km trzeba było sprawdzić i dokręcić śruby przy silniku mocujące osprzęt , wyciskało mi spod śrubki olej z klawiatury , trzeba było potraktować otwory silikonem ponieważ rodmuchiwało go na pasek rozrządu i na wszelki wypadek pasek też wymieniłem /60zł/ Po tym zabiegu wszystko jest ok
jak wyżej

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 MPI 75KM 55kW [l/100km]