Kupując Dacie Lodgy nie miałem dużych oczekiwań, szukałem samochodu z dużym bagażnikiem, prostym silnikiem i tanim w użytkowaniu. Po 5 latach użytkowania jestem bardzo zadowolony. Samochód jak na 84KM całkiem sprawnie jeździ, spalanie 9-10L LPG. Dacia została zakupiona bez gazu, po kupnie od razu założony gaz. 0 korozji na nadwoziu co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, jedyne miejsce pod klapką przy wlewie paliwa. Samochód dla osób którzy jak ja potrzebują samochodu żeby tanio jeździł nie liczą że po wciśnięciu na gaz wciśnie ich w fotel albo wyrwą kogoś pod klubem, remizą.
Największy mankament SKRZYPIĄCY FOTEL kierowcy. Większość Dacii boryka się z tym problemem. Dużo osób myśli że przy tak małej mocy autem nie da się jechać, nic bardziej mylnego. Kwestia czym jeździło się wcześniej i przyzwyczajenia. Często jeżdżę w dłuższe trasy z utrzymaniem prędkości 130-140 i Dacia sobie świetnie radzi. Oceniając ten samochód trzeba wziąć pod uwagę że jako nowy kosztował w podstawowej wersji ok 10tyś euro
Prosty, wytrzymały, idealny do LPG. Cały czas jeździ na 5W30 - żadnych dolewek oleju.
Biegi chodzą lekko, chociaż trochę mało precyzyjna wymaga przyzwyczajenia.
Miękkie zawieszenie, w miarę komfortowe jak na nasze dziurawe drogi. Jeżdżę na seryjnych kołach 185/65 R15. Samochód jest wysoki i lekki także trzeba uważać w trasie na podmuchy boczne
Bez zastrzeżeń, 11 lat i korozji nie widać.
Idiotyczne uchwyty na kubki kompletnie do niczego się nadają
Samochód bardzo tani w utrzymaniu.
W tej cenie 5 lat temu nic lepszego nie można było kupić. Przypominam że potrzebowałem DUŻEGO samochodu.